vineri, 23 decembrie 2016

Ceaiuri medicinale pentru sezonul rece si friguros

Iarna este anotimpul in care trebuie sa ne asiguram ca avem un organism bine pus la punct, infuziile de ceai fiind nu numai sursa de hidratare, dar si de asigurare a consumului de vitamine si substante minerale necesare corpului. Odata cu racirea temperaturii apelam din ce in ce mai des la ceaiuri care sa ne incalzeasca si sa ne sustina propriile corpuri sa faca fata vremii reci. Cu toate ca este bine sa consumam orice tip de ceai, printre acestea sunt unele mult mai indicate pentru a fi consumate, datorita proprietatilor pe care le au.
1.Ceaiul de macese
Fructele de maces sunt apreciate pentru continutul lor bogat in vitamina C, dar si vitaminele A, B1, B2, PP si K. Acest ceai ajuta organismul sa se obisnuiasca rapid cu schimbarile de temperaturi Ceaiul de macese intareste imunitatea organismului, ajutandu-l sa reziste la bolile si infectiile frecvente in sezonul rece.
2.Ceaiul negru
Ceaiul negreu este recunoscut mai ales pentru proprietatile sale antioxidante. Acesta tip de ceai imbunatateste rezistenta la frig si ajuta corpul sa isi pastreze resursele de energie. Inima este organul care beneficiaza de foarte multe avantaje in urma consumului de ceai negru. Acesta se pare ca are un efect tonic asupra inimii, blocheaza cancerul, arde grasimile, este stimulent pentru sistemul imunitar si este un luptator impotriva colesterolului. Consumul ceaiului negru trebuie limitat la o cana pe zi, pranzul fiind cea buna perioada pentru degustarea acestei bauturi.
3.Ceaiul de scortisoara
Scortisoarea nu trebuie folosita doar ca ingredient pentru retetele culinar, aceasta avand si efecte terapeutice. Ceaiul de scortisoara este benefic pentru sanatatea organismului – amelioreaza simptomele de gripa si raceala, imbunatateste circulatia sangelui, vindeca indigestia si incalzeste corpul – este recomandat in timpul iernii cand temperaturile sunt scazute.
4.Ceaiul de catina
Fructul de catina are de doua ori mai multa vitamina C decat citricele. Pe langa vitamina C, catina are in continutul sau vitamine precum: A, B1, B2, B6, B9, E, K, P si F, toate acestea alimentand organismul cu energie. Catina este considerata un bun antiinflamator, cicatrizant, antibiotic, astringent, anticancerigen. Ea este indicata si pentru tratarea afectiunilor ficatului, splinei si rinichilor. Acest tip de ceai este recomandat mai ales seara, inainte de culcare.
5.Ceaiul de coji de portocale
Cojile de portocale au continut bogat de vitamina C, ceea ce da acestui tip de ceai confera un loc intre bauturile recomandate in sezonul rece. Beneficiile ceaiului din coji de portoclale intareste imunitatea, ajuta la fixarea mineralelor, creste capacitatea de aparare naturala, fiind si este un tonic excelent al musculaturii. Pe langa beneficiile de mai sus acest tip de ceai este indicat si momentele de mahmureala, mai ales pentru persoanele care au probleme cu fierea si au o stare de voma.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu