sâmbătă, 4 martie 2017

Sucul de ananas este cu 500% mai eficient decat siropul de tuse

Racoritor, gustos si sanatos - sucul de ananas este una dintre cele mai bune bauturi pe care le poti consuma daca vrei sa te mentii in forma maxima. Si este bine sa il pui pe lista de cumparaturi, mai ales cand simti ca te va vizita o raceala.
Cercetatorii din India au comparat siropuri de tuse din comert cu o combinatie de suc de ananas, sare, piper si miere si au descoperit ca amestecul natural s-a dovedit mult mai eficient. Cu 500% mai eficient, mai exact.

Ananasul este bogat in vitamina C si A, mangan si magneziu - bune pentru imunitate - si contine o enzima foarte puternica, numita bromelaina - care proceseaza proteinele si reduce inflamatia.
Studiul din India, desfasurat in 2010, a generat si alte studii pe aceasta tema, iar cercetatorii au ajuns la concluzia ca motivul pentru care sucul de ananas este atat de eficient este bromelaina, care reduce iritatia gatului si amelioreaza tusea.

Reteta de sirop pentru raceala, cu ananas
Remediul pentru tuse este foarte simplu de facut, nu trebuie decat sa amesteci urmatoarele ingrediente in blender si sa bei un sfert de cana, de trei ori pe zi:
1 cana suc de ananas
1/4 cana suc proaspat de lamaie
1 bucata de ghimbir (aproximativ 8 cm)
1 lingura miere cruda, organica
1 praf de sare
1/2 lingurita piper cayenne
Alte remedii naturale pentru tuse, raceli si congestie
Uleiurile esentiale sunt si ele remedii eficiente pentru tratarea simptomelor racelilor sezoniere:
Uleiul de lamaie: Unul dintre cele mai eficiente uleiuri esentiale pentru tuse, extras din coaja de lamaie, uleiul de lamaie este foarte bun pentru durerile de gat. Are proprietati antiinflamatorii, antioxidante si antibacteriene. Cercetatorii sunt de parere si ca acest ulei intareste sistemul imunitar - prevenind contractarea racelii de la bun inceput.
Uleiul de lavanda: Folosit in mai multe probleme respiratorii, uleiul de lavanda poate ameliora si simptomele de raceala, tusea si congestia sinusurilor.
Uleiul de menta: Uleiul de menta este apreciat pentru proprietatile sale antiseptice, antivirale, antibacteriene si antiinflamatorii si se foloseste in tratarea tusei si a infectiilor respiratorii. Compusii sai mentolati calmeaza si diminueaza durerile de gat, diluand in acelasi timp si mucusul.


Uleiul de eucalipt: Cunoscut pentru abilitatea sa de a reduce inflamatia, de dilua mucusul si imbunatati circulatia respiratorie, uleiul de eucalipt amelioreaza cu succes simptomele de infectie respiratorie si tuse.
Pe langa uleiurile esentiale, sunt si cateva plante aromatice care intaresc abilitatea corpului de a face fata simptomelor de raceala:
Cimbrul: Cimbrul are in componenta sa doua uleiuri cu abilitatea de relaxare a muschilor, respectiv timol si carvacrol, care suprima tendinta corpului de a tusi.
Lemnul dulce: Lemnul dulce contine liquiritina apiozida, un agent de suprimare a tusei, ce poate fi folosit in tratarea tusei, a congestiei mucoaselor si a problemelor bronsice.
Zinc: Tabletele cu zinc sunt foarte bune in tratarea tusei, iar un studiu publicat in Revista de Boli Infectioase arata ca pot reduce la jumatate perioada de recuperare a persoanelor care tusesc, respectiv de la 5.36 zile, la 2.14 zile.
Miere: Renumita pentru proprietatile sale de ameliorare a racelilor si gripei, mierea contine compusi antibacterieni, antivirali si antiinflamatorii. Consumata in perioada racelii, reduce frecventa tusei si imbunatateste calitatea somnului.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu