Una dintre metodele prin care poţi să detoxifici organismul este prin creşterea aportului de fibre în dietă.
Insomnia, constipaţia, depresia, balonarea, oboseala nejustificată pot fi semne că ai nevoie de o cură de detoxificare.
Detoxificarea te ajută să elimini toxinele din corp, dar şi să stimulezi arderea grăsimilor. Chiar dacă la prima vedere îţi va părea imposibil să renunţi la produse de tip fast-food, zahăr sau alcool, odată începută, detoxificarea îţi va reda tonusul de care ai nevoie, un somn odihnitor, o piele mai curată şi mai strălucitoare, precum şi o rezistenţă psihică şi fizică mai bună.
Cu ce începi
Una dintre metodele prin care poţi să detoxifici organismul este prin creşterea aportului de fibre în dietă. Astfel, trebuie să introduci în alimentaţie: cereale integrale, nucă de cocos uscată, fasole albă uscată, smochine uscate, linte uscată, pâine integrală, arahide, zmeură, mure, fulgi de ovăz, stafide, alune de pădure, nuci. În afară de ce mănânci, trebuie să ţii cont şi de cantitatea de apă pe care o consumi zilnic. Este esenţial să bei 1,5 – 2 l de apă pe zi, deoarece fibrele au nevoie de apă pentru a reţine substanţele toxice din tractul digestiv. În caz contrar, rişti să te constipi.
Lista neagră a alimentelor
Pe tot parcursul detoxifierii, trebuie să elimini din alimente produsele de tip fast-food, prăjelile, afumăturile, dulciurile, băuturile carbogazoase, inclusiv cele dietetice, cafeaua, alcoolul, sosurile pentru salate, maioneza, produsele făinoase preparate cu făină albă.
Ce poţi să mănânci
Se recomandă să iei mese mici şi dese formate din sucuri proaspete din fructe, legume crude, orez brun, paste integrale, peşte proaspăt, iaurt simplu, ceaiuri din plante sau fructe. Pentru curăţarea rinichilor trebuie să consumi mai multe ceaiuri, printre care mătase de porumb, urzică, iarba neagră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu