Datorita rolurulor multiple pe care le are, fiscarul este organul cel mai influentat de stilul de viata nesanatos. Odata afectat, acesta nu mai poate indeplini aceste functii, iar efectele asupra corpului uman pot fi ireversibile.
Factorii care pot creste riscul dezvoltarii afectiunilor hepatice sunt:
- consumul exagerat de tutun si alcool
- alimentatie nesanatoasa
- cresterea bruste in greutate, obezitate
- boli precum diabetul
- expunerea indelungata la diversi factori poluanti din mediu, Eurile din alimente.
In unele cazuri, ficatul reuseste sa se regenereze, insa de cele mai multe ori, mai ales in czul persoanelor cu varsta de peste 40 de ani, al caror metabolism incetineste in mod constant, acesta are nevoie de ajutor.
Ce este benefic pentru ficat?
Ficatul uman este zilnic expus la factori de risc precum supraalimentarea, dieta inadecvata, alcoolul in exces, administrarea de medicamente sau agentii poluanti din mediul inconjurator. In cazul persoanelor de peste 40 de ani, pentru a proteja ficatul de acesti factori si pentru detoxifierea sa, se recomanda utilizarea de produse care contin L-omitina
L-omitina protejeaza functia hepatica si reduce nivelul ureei din sange. Datorita participarii sale la reactiile metabolice importante care au loc la nivelul celulelor hepatice, ajuta la eliminarea rezidurilor metabolice din organism, intensificand procesul de evaluare al amoniacului din corp. De asemenea este indicata utilizarea produselor pe baza de colina (contribuie la metabolismul normal al lipidelor si hemocisteinei) si al celor care contin fasfolipide esentiale ce sustin functionarea normala a ficatului, ajutand la refacerea structurii celulare a acestuia. In plus pentru mentinerea sanatatii hepatice se recomanda mesele regulate si consumarea a 2-3 gustari in timpul zilei, intre mese fiind indicata inlocuirea preparatelor prajite cu alimente fierte, inabusite sau coapte, fara grasimi. De evitat fumatul si consumul excesiv de alcool, acestia fiind printre cei mai toxici agenti pentru ficat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu