Ingrediente:
- 1 crap de 1 kg
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 radacina patrunjel
- 6 - 10 boabe piper
- 3 catei usturoi
- 1 foaie dafin
- sare
- lamaie
Mod de preparare:
1. Pui la fier, in apa cu sare, zarzavatul curatat, mai putin usturoiul, foaia de dafin, boabele de piper, capul si coada de peste. Dupa ce au fier legumele, strecori zeama si torni in alt vas in care ai asezat trunchiul de crap feliat. Ai grija ca zeama sa acopere pestele cu cel mult 2 degete. Ti pe foc pana cand pestele a fiert, il scoti, il dezosezi si il asezi intr-un castron.
2. Incerci supa si daca o simti intre degete cleioasa e gata, daca nu, o mai ti la fiert, apoi o dai deoparte, o dai la racorit si pi in ea usturoiul zdrobit si o strecori peste feliile de peste din castron. O lasi la rece si o servesti, daca vrei, cu felii de lamaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu