luni, 9 ianuarie 2017

SUFLEU DE LEGUME - RETETA

Ingrediente:

3 linguri de unt nesărat
3 linguri de făină
2 căni cu lapte călduț
4 gălbenușuri mari de ou
2 linguri de parmezan ras
5 albușuri mari de ou
sare
1 cană cu legume mărunțite (spanac sote, ciuperci sote, vinete coapte sau orice alte legume doriți)

Mod de preparare:

1. Într-o cratiță mică, se topesc 2 1/2 linguri de unt, la temperatură medie. Se adaugă făina și se lasă la gătit timp de 2 minute, amestecând frecvent. Se dă la o parte de pe foc și se adaugă laptele călduț. Se întoarce cratița pe foc și se gătește, amestecând constant, până când se îngroașă compoziția, între 2 și 3 minute.
2. Într-un bol mic, se amestecă bine gălbenușurile. Amestecând constant, se adaugă gălbenușurile în cratiță, până când se integrează complet. Compoziția se pune într-un bol mare și se lasă la temperatura camerei să se răcească.
3. Se încălzește cuptorul la 190 grade Celsius. Se unge cu untul rămas un vas de sufleuri și se presară puțină brânză rasă baza și pereții vasului.
4. Într-un bol curat, se bat albușurile de ou, cu puțină sare, până când devin ușoare și pufoase. Se adaugă o treime din albușuri în compoziția cu gălbenușuri, se amestecă bine, după care se adaugă și albușurile rămase, ușor. Se adaugă și legumele mărunțite.
5. Se toarnă imediat compoziția în vasul de sufleu. Se lasă la cuptor până când se umflă și devine fermă la atingere, pentru aproximativ 30 de minute. Nu se deschide cuptorul în timpul acesta. Se servește imediat, cât este cald.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu