Ingrediente:
Pentru blat:
- 6 albusuri
- 6 linguri zahar
- 4 linguri faina
- o lingura praf de corp
- 10 linguri nuca macinata
Pentru crema:
- 6 galbenusuri
- 100 g unt
- 150 g zahar pudra
- esenta vanilie
- 3 linguri nuca macinata
Pentru ornat:
- 100 g fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare:
1. Pentru blat, se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, faina amestecata cu praful de copt si 10 linguri de nuca macinata. Se coace blatul in tava tapetatacu hartie de copt. Se lasa pana se rumeneste usor, apoi se scoate.
2. Pentru crema se mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra pana cand isi dubleaza volumul. Apoi se pun pe baie de abur, amestecand incontinuu, pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc si, dupa ce crema se racoreste, se adauga untul frecat spuma, esenta de vanilie si nuca macinata
3. Se taie blatul pe grosime, in doua foi. Intre foi se intind trei sferturi de crema. Deasupra prajiturii se pune restul de crema si se presara cu nuca de cocos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu