vineri, 3 martie 2017

Băuturi care scad tensiunea și reduc depunerile de pe artere

Tensiunea arterială crescută poate fi rezultatul unei probleme genetice, a vârstei, dar este cauzată și de stres. Din cauza stresului, inima pompează sângele mai rapid și într-o cantitate mai mare, fapt care duce la o tensiune arterială mai ridicată.
Dacă în cazul vârstei și geneticii nu putem schimba nimic, avem totuși posibilitatea de a reduce stresul din viața noastră. Pentru asta avem nevoie de activitate fizică, alimentație mai sănătoasă și să consumăm băuturi naturale.

Ceaiul de hibiscus
Ceaiul care conțin hibiscus poate scădea și echilibra tensiunea arterială. A fost făcut un studiu în acest sens unde niște persoane care au băut trei căni de ceai ăe zi timp de șase săptămâni au reușit să reducă tensiunea arterială sistolică cu câteva puncte. Florile de hibiscus conțin fitochimicale bioactive care acționează ca inhibitori la fel de eficienti precum medicamentele care se prescriu pentru combaterea hipertensiunii arteriale.  

Sucurile de rodie si de afine
Sucul de rodie scade tensiunea arterială și reduce și depunerile de pe artere, astfel eliberând fluxul de sânge către inimă. Se  recomandă consumul a 180 ml de suc de rodie pe zi, fără îndulcitori. Un alt suc benefic organismului este sucul de afine, care prezintă proprietăți antiinflamatoare și previne și reduce deteriorarea vaselor sânge, îmbunătățind circulația.

Laptele degresat sau cu continut scazut de grasime
Aceste băuturi conțin calciu și potasiu, cu ajutorul cărora tensiunea arterială este menținută la valori normale. Trei pahare de lapte degresat pe zi reduce tensiunea arterială sistolică.

Sucul de sfecla, apa si cafeaua decofeinizata
Apa plată este cea mai comună, simplă și ieftină metodă de a menține tensiunea arterială la cote mnormale. Este nevoie de 2 l de apă pe zi pentru persoanele ce cântăresc mai mult de 68 kg pentru a nu se deshidrata, distrugând astfel vasele de sânge. Studii recente arată că 200 ml cafea la filtru consumată zilnic cresc presiunea sanguină sistolică și reduc stresul din organism. Sucul de sfeclă este bogat în potasiu și acid folic, care au un rol important în reglarea rensiunii arteriale. Unele cercetări demonstrează că un consum de două ceșcuțe pe zi pot scadea drastic tensiunea arterială în circa o oră.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu