miercuri, 26 iulie 2017

Cum să alăptezi corect și ușor: ghid util pentru mămici

Alăptatul bebelușilor aduce beneficii mamei și copilului și ne bucură cu unele din cele mai frumoase imagini pe care le putem vedea.
Alăptarea este un proces natural, pe care femeile îl fac de milioane de ani. Fără acesta, rasa umană nu ar fi supraviețuit. Iată cum poți să alăptezi corect și ușor!

Ghidul perfect care te ajută să alăptezi corect

Pentru unele femei, primele câteva zile sau chiar și săptămâni de alăptare reprezintă o provocare. Alăptatul este natural, însă reprezintă o abilitate practică, dusă la rang de artă, după cum a declarat Corky Harvey, consultant în lactație și co-proprietar al unui centru de asistență pentru alăptat din Santa Monica, California. Ai putea citi o carte despre cântatul la flaut și să înveți multe despre acest instrument, dar nu vei învăța cu adevărat să cânți la flaut până când nu o vei face cu adevărat. Alăptatul nu este diferit. Ca și învățarea unui instrument muzical, succesul provine dintr-o combinație de motivație, cunoaștere a competențelor esențiale și practică.

Pozițiile care te ajută să alăptezi corect

Orice specialist în lactație îți va dezvălui că poziția reprezintă totul atunci când vine vorba de alăptare. Poziționează copilul către tine, astfel încât să fie îndreptat spre tine, cu burtica ce o atinge pe a ta. Apoi, ridică-l pe cel mic cu o pernă, dacă este nevoie, și ține-l la piept.
Nu te apleca spre el.

Pune degetul mare și restul degetelor în jurul mamelonului. Împinge ușor capul copilului înapoi și atinge-i buzele cu mamelonului, până când cel mic deschide larg gura. Ajută copilul să prindă mamelonului prin plasarea maxilarului inferior mult sub mamelon. Înclină-i capul copilului înainte, plasându-i maxilarul superior pe sân. Asigură-te că a prins întregul mamelon și cel puțin 3-4 centimetri din areolă în gură.

Când vine vorba de poziția în care îl ții pe cel mic ca să alăptezi corect, poți alege una dintre următoarele metode:

1. Leagănul

Poziționează bebelușul pe antebraț, cu capul la încheietura cotului. Sprijină-i fundul cu cealaltă mână. Ține-l pe cel mic aproape de tine, cu burtica pe a ta, iar urechea, umărul și șoldul în linie dreaptă.

2. Poziția de fotbal

Cu toate că este utilă pentru toate femeile, această poziție este foarte importantă pentru mămicile care au făcut cezariană. Pune bebelușul pe o pernă, lipită de tine. Așază-ți brațul pe pernă pentru a aduce gura bebelușului la piept și sprijină-i celui mic capul cu mâna ta.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu