1 ceapa
1 ardei rosu
1 ardei galben/portocaliu
1 morcov
2 borcane mari mazare/ 500 g mazare congelata
3 carnati
300 g rosii in bulion
Sare,piper
Patrunjel
Marar
Mod de preparare:
Carnati se taie in bucati de 5-6 cm lungime si se cresteaza la capete; se rumenesc in putin ulei, apoi se scot pe o farfurie.
Daca folositi mazare congelata, se fierbe separat pana se inmoaie boabele.
Ceapa se toaca marunt, morcovul si ardeii cubulete. Legumele se pun intr-o cratita cu 2-3 linguri ulei si se calesc la foc mic pana se inmoaie putin, apoi se adauga 400-500 ml apa si se acopera cu un capac. Se fierbe 15-20 minute, apoi se adauga mazarea fiarta si se mai fierbe inca 15-20 minute.
Inainte cu 10 minute se adauga carnatii si rosiile pasate.
Faina se amesteca cu 3 linguri apa si 2 linguri sos din oala si se toarna in cratita ,in fir subtire, amestecand incontinuu. Se mai tine pe foc 5-7 minute pana se ingroase sosul, apoi se opreste focul si se condimenteaza dupa gust. Se asezoneaza cu marar/patrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu