marți, 3 ianuarie 2017

Lia Olguta Vasilescu - Ministerul Muncii

Lia Olguța Vasilescu (n. 18 noiembrie 1974, Craiova) este o politiciană română, membră a Partidului Social Democrat, din decembrie 2007, când a părăsit Partidul România Mare. Lia Olguța Vasilescu a demisionat din Senat pe data de 29 iunie 2012. Din noiembrie 2012 este primar al orașului Craiova.

Controversă[modificare | modificare sursă]
Stop hand nuvola.svg
Conținutul sau subiectul acestui articol este privit de unii editori ca fiind neenciclopedic.
Vă rugăm să vedeți părerile exprimate în pagina de discuții.
Pe data de 9 noiembrie 2014, cu o saptămână înainte de al doilea tur al alegerilor prezidențiale, Lia Olguța Vasilescu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care s-a arătat foarte deranjată de faptul că zeci de mii de români din mai multe orașe ale țării au protestat împotriva Prim-ministrului Victor Ponta, a Guvernului și a Ministrului Afacerilor Externe pentru atitudinea acestora față de scandalul votului cetățeniilor din diaspora din primul tur în care zeci de mii de oameni au format cozi în față ambasadelor României din mai multe capitale europene, și nu numai, pentru a vota, porțile ambasadelor închizându-se totuși înainte ca aceștia să-și fi putut exercita dreptul constituțional.

Mesajul primarului din Craiova a fost următorul: „Toate televiziunile sunt în delir că au ieșit 2000 de inși (n.a.: numărul real fiind mult mai mare) în stradă. Așa și? Mâine suntem capabili să strângem 20 000, fără probleme, doar la Craiova. O facem și noi? Facem război civil sau îl convinge cineva pe mutu ăla (n.a.: Klaus Iohannis, contracandidatul prim-ministrului Victor Ponta în turul al doilea al alegerilor) să iasă la dezbatere, să îl vadă lumea ce are în cap?”

Pagina Olguței Vasilescu a fost luată cu asalt de cititori, așadar primarul a postat un al doilea mesaj pe Facebook: „Ultimele postari cred ca i-au deranjat foarte tare pe simpatizantii nemtalaului, care mi-au umplut peretele privat de injuraturi. Astfel, am putut constata cu cine voteaza analfabetii, fiindca unul nu a nimerit o fraza corecta din punct de vedere gramatical. :))) Vai de voi!... Cat ati mai muncit o noapte intreaga..

Acuzații[modificare | modificare sursă]
În data de 30 martie 2016 Lia Olguța Vasilescu a fost audiată la DNA. Procurorii anticorupție o acuză de mai multe infracțiuni, între care constrângerea unor agenți economici locali să-i finanțeze campania electorală, fapte pe care procurorii le-au încadrat ca luare de mită și instigare la spălare de bani

Referințe[modificare | modificare sursă]
^ Alegeri prezidențiale 2014. Lia Olguța Vasilescu, despre protestele din țară: „Au ieșit 2.000 de inși în stradă. Așa și? O facem și noi? Facem război civil“
^ Lia Olguta Vasilescu (PSD), despre protestele de sambata: Putem strange si noi 20.000. Facem razboi civil sau dezbatere?
^ „UPDATE DNA: Lia Olguța Vasilescu, trimisă în judecata pentru luare de mită și spălare de bani – AGERPRES”, Agerpres.ro, accesat la 21 decembrie 2016




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu