joi, 26 ianuarie 2017

Aplicatii Android si iOS utile pentru trup, suflet si spirit

Trup, suflet, spirit  - toate trei definesc Omul. Dar in aceasta epoca nebuna, cand timpul zboara cu viteza luminii, tehnologia ne fura ochii cu inventiile ei, iar munca ne acapareaza cu totul, devine din ce in ce mai greu sa ne mentinem in echilibru. Insa pentru toate astea exista o solutie. Iar solutia vine tot din partea tehnologiei: anumite aplicatii pentru smartphone si tableta ce pot monitoriza sanatatea corpului, sufletului si spiritului. Intai haideti sa vedem ce inseamna acestea in mare:
Sufletul este acea parte care simte, resimte, confectioneaza, primeste, daruieste sentimente, emotii, trairi. Sufletul este lacasul iubirii si izvorul sentimentelor insa lacasul sufletului nostru este inima.
Spiritul este o energie constienta inteligenta care anima sinele.
Trupul fizic este compus din organe cu roluri si importanta vitala.
Mentalul se hraneste cu judecati. Judeca ce ochii simt si simturile simt. Este bagajul nostru de idei, concepte, preconcepte, judecati, prejudecati, credinte induse si autoinduse.
Dar in mental traieste si un parazit numit EGO.
Din el se nasc sentimente si stari precum gelozia, posesivitatea, agresivitatea, violenta, ura, invidia, singuratatea, orgoliul, egoismul, intoleranta, narcisismul, zgarcenia, frustrarea, incapacitatea de a simti si oferi iubire s.a...la unii este mai mare (rau) iar la altii mai mic (bine).
Bineinteles ca totul este mult mai complex decat pare. Si trebuie sa invatam ca exista o singura categorie de oameni numita OAMENI, si ca acestia nu au nevoie de un piedestal ci doar de apreciere pentru tot ceea ce sunt dar si pentru ceea ce nu sunt si nu vor fi niciodata.
Acum sa revenim la cele trei aplicatii pentru trup, suflet si spirit pe care le puteti incerca cu incredere:


1. Simplyhealth BackCare (aplicatie gratuita)
Durerea lombara este una dintre cele mai frecvente afectiuni cu care ne adresam medicului de familie. Aceasta aplicatie ofera informatii utile si sfaturi specializate, precum si mai mult de 20 de exercitii ilustrate prin imagini si filmulete, care pot ajuta la reducerea si prevenirea durerii de spate. De asemenea aveti posibilitatea de a crea un set de exercitii personalizate, in functie de localizarea si severitatea durerii.


2. Mindshift (aplicatie gratuita)
Aplicatia a fost creata pentru a ajuta adolescentii si adultii sa faca fata anxietatii, ajutandu-i sa-si schimbe modul de gandire in ceea ce priveste aceasta afectiune. Astfel, aplicatia ofera un set de unelte pentru diferite situatii ce pot duce la aparitia anxietatii si ofera informatii utile care invata utilizatorii cum sa se relaxeze, cum sa dezvolte noi modalitati de gandire si sa identifice pasii care ii vor ajuta sa-si invinga anxietatea.
Anxietatea se numara printre cele mai frecvente tulburari psihice, in jur de 20% din populatie fiind afectata de o forma de anxietate de-a lungul vietii: anxietatea de testare, anxietatea de performanta, anxietatea sociala, perfectionismul, panica, conflictele, grijile...). Adesea, perfectionismul este vazut ca o calitate. Insa cercetarile recente sugereaza ca aceasta trasatura de personalitate are o latura intunecata. Exista un perfectionism normal, bun - dorinta fireasca de a face lucrurile bine, si unul patologic asociat cu o convingere irationala ca totul trebuie sa fie perfect, iar goana dupa acest miraj al perfectiunii ne poate distruge sanatatea in aceeasi masura ca obezitatea si fumatul



3. Pocket Yoga (pret: 14,36 RON)
Yoga este o modalitate excelenta de relaxare, care se adreseaza atat sanatatii noastre fizice cat si psihice. Aplicatia ofera trei tipuri de programe de exercitii organizate pe trei nivele de dificultate, programele avand durate de 30, 45 si 60 de minute. Aplicatia ofera instructiuni audiovizuale detaliate pentru fiecare pozitie caracteristica, precum si efectuarea corecta a respiratiei (inspir-expir). Posturile si pozitiile corecte sunt ilustrate cu ajutorul a peste 150 de imagini, aplicatia prezentand si beneficiile asociate fiecarei pozitii in parte.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu