duminică, 22 ianuarie 2017

Bolile cardiovasculare: vindecare prin alimentatie mai degraba decat prin medicatie

Multi doctori care trateaza bolile de inima au tendinta de a prescrie medicamente cunoscute sub denumirea de statine, dar unii medici din Canada incearca o noua metoda: dieta vegana. Bolile de inima sunt pe locul doi in topul cauzelor mortalitatii in Canada. Ucid peste 47 000 de  canadieni in fiecare an.
Dr. Shane Williams este un cardiolog din Bracebridge, Ontario. Urmeaza o dieta vegana din 2010. “Oamenii nu cunosc puterea alimentatiei," a spus Williams pentru CBC News .In ultimii patru ani, cardiologul a influentat treptat stilul de viata al pacientilor sai.  “Partea dificila este ca necesita mult timp,” a spus Williams. Incepand din 2011, el a inceput sa utilizeze o dieta pe baza de plante pentru pacientii doritori si a inclus ore de consiliere pe tema veganismului. Williams este de parere ca medicii - in special cei cardiologi - ar trebui sa petreaca cel putin o ora cu pacientii lor discutand despre obiceiurile alimentare si oferindu-le alternative. (williamscardiology.com)
Dupa parerea lui, ar face o mare diferenta pentru pacientii dispusi sa faca anumite modificari in dieta.“Am vazut ca se poate si rezultatele sunt incredibile,” a mai spus el.
Un exemplu este Liam Cragg, 59, din Ontario, Bracebridge.In 2012, a ajuns la spital cu simptomele unui atac de cord. Cragg a mers ulterior la medicul de familie care i-a facut o trimitere catre doctorul Williams. Dupa patru luni de regim bazat pe plante, Cragg a observat o mare diferenta. “Am slabit cel putin 13 kg, talia mi s-a subtiat si nu ma mai dureau genunchii,” a relatat Cragg. Williams marturiseste ca petrece cel putin 60 minute cu pacientii la primele consultatii. “Stiu din experienta ca majoritatea cardiologilor petrec in jur de 15 - 25 de minute la primul consult," declara Williams, care spune ca incearca sa "inteleaga cat mai profund cauzele si motivatia obiceiurilor alimentare ale pacientilor."
Cardiologul si-ar dori sa vada mai multi doctori care folosesc metode alternative de vindecare, in special prin corectarea comportamentului alimentar. “Majoritatea medicilor, din pacate, nu apreciaza eficacitatea alimentatiei corecte ca alternativa la medicamente,” spune Williams.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu