marți, 31 ianuarie 2017

Guvernul adoptă proiectul grațierii | Protest spontan la Guvern

Printre participanții la protestul din fața sediului Guvernului se numără Robert Turcescu, fost jurnalist și parlamentar PMP (implicat în scandalul ofițerilor acoperițit din presă), Dragoș Pâslaru, fost ministru al Muncii în Guvernul Cioloș.

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat în această seară adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru modificarea codurilor penale precum și proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse.

Florin Iordache a ținut o conferință de presă după ședința de Guvern care a avut loc în seara zilei de 31 ianuarie. Acesta a precizat că au fost luate o serie de măsuri în scopul evitării deciziei pilot din partea CEDO, prin care statul român ar urma să fie sancționat pentru condițiile de detenție.

Ministrul Justiției a afirmat că prin modificările aduse Codului Penal și Codului de Procedură Penală, a fost eliminată plângerea prealabilă pentru infracțiunea de abuz în serviciu. Totodată, a fost introdus plafonul de 200.000 de lei. Pentru prejudicii sub acest cuantum, fapta nu mai este sancționată penal, ci se acționează doar pentru recuperarea prejudiciului.

Imediat după anunțul făcut de executiv, a fost pornit un protest în Piața Victoriei, la care participă câteva sute de persoane. Oamenii scandează împotriva Guvernului.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu