miercuri, 25 ianuarie 2017

TORTUL EGIPTEAN - Reteta

INGREDIENTE PENTRU BLAT 
– 6 albuşuri
– 6 linguri zahăr
– 4 linguri făină
– 40 g nuci măcinate
INGREDIENTE PENTRU CREMA DE GĂLBENUŞURI
– 6 gălbenuşuri
– 6 linguri zahăr
– 3 linguri amidon
– 340 ml lapte
– 170 g unt moale
– 2 linguri zahăr pudra
– esenţă de vanilie
INGREDIENTE PENTRU CREMA DE FRIŞCĂ ŞI CARAMEL
– 200 g zahăr
– 120 g miez de nuca
– 200 ml frişcă lichidă
INGREDIENTE PENTRU DECOR
– 140 g nuca mărunţită



MOD DE PREPARARE:

1. Pentru prepararea cremei de gălbenuşuri, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi amidonul. Se adaugă treptat laptele şi se amestecă cu un tel.
2. Se da oală pe foc mic şi se amestecă până când compoziţia se îngroaşă. La final, se adaugă esenţă de vanilie, apoi se lasă la răcit. Se acoperă crema cu folie alimentară.
3. După ce crema de gălbenuşuri s-a răcit complet, se încorporează în ea şi untul mixat cu zahărul pudra.
4. Se prepară apoi blatul. Se mixează albuşurile cu zahărul, după care se adaugă făină şi nucile măcinate.
5. Se împarte compoziţia în trei şi se coc trei foi la foc mediu, aproximativ 15 minute.
6. Pentru cea de-a două crema, de frişcă şi caramel, se caramelizează zahărul. Când este complet topit, se adaugă nuca. Se toarnă pe o hârtie de copt şi se lasă să se răcească.
7. După ce s-a răcit se zdrobeşte mărunt, după care se amestecă uşor cu frişcă.
8. Se asamblazeaza tortul astfel: se pune o foaie de blat, un strat de crema de vanilie, unul de crema de frişcă şi caramel şi se acoperă cu următorul blat. Se continuă aşa, până setermină blaturile.
9. Se ornează cu crema de vanilie şi frişcă şi cu nuca mărunţită.
10. Se da la frigider cel puţin 2 ore.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu