sâmbătă, 21 ianuarie 2017

Cum sa ai un fund mai ferm. 5 exercitii de facut acasa

Ca sa ai un fund mai ferm trebuie sa faci sport! Asta nu inseamna sa alergi la maraton neaparat! Unele exercitii sunt foarte simplu de facut acasa si nu ai nevoie de un echipament special pentru ele!

Cu atatea vedete care isi arata posteriorul peste tot prin reviste si la TV, nu e de mirare ca ajungi sa le invidiezi pentru felul in care arata. Una e sa arati bine in jeansi, alta e sa ai un fund ferm in orice te-ai imbraca. Daca iti lucrezi posteriorul nu inseamna numai ca o sa arati bine, ci si ca o sa te mentii in forma in urmatorii ani, prin faptul ca faci miscare.
Dailyburn.com a descris mai multe tipuri de exercitii de facut acasa care te vor ajuta sa ai un fund mai ferm, fara sa ai nevoie de un echipament special.

5 exercitii usoare care te ajuta sa ai un fund mai ferm

1. Podul din picioare

Intinde-te pe spate, cu picioarele indoite la 90 de grade, genunchii departati si talpile pe podea. Lasa pe podea capul, gatul, umerii si bratele intinse pe langa corp. Incordeaza fesele si ridica fundul de pe podea, cat de sus poti. Apoi ridica piciorul drept si atinge cu el genunchiul stang. Pune piciorul drept inapoi pe podea, tinand in continuare fundul ridicat. Apoi fa aceeasi miscare cu celalalt picior. Continua cel putin 45 de secunde.

2. Plank cu piciorul ridicat

Pozitia Plank clasica presupune sa stai sprijinita cu varfurile picioarelor si cu antebratele de podea, mentinand picioarele, spatele si gatul perfect aliniate. Ridica, pe rand, cate un picior, tinandu-l perfect drept. Miscarea se produce doar din sold si te ajuta sa ai un fund mai ferm prin faptul ca iti incordezi fesele. Ridica fiecare picior pe rand, lent, cel pentru putin 45 de secunde.

3. Greutate pe un picior

Stai ridicata, cu picioarele departate la nivelul umerilor. Mentine piciorul stang in aceeasi pozitie in timp ce, cu piciorul drept, faci in spate un pas de 30 de centimetri, pasind doar pe varful piciorului. Apleaca-te si atinge cu mainile solul, tine spatele drept si ridica piciorul stang. Mentine-ti echilibrul doar pe piciorul drept si brate. Coboara cat poti, indoind bratele. Apoi e indicat sa revii in pozitia initiala si fa la fel cu celalalt picior.

4. Plank intr-o mana

Incepi din nou din pozitia Plank. Incordeaza fesele si ridica bratul drept pe langa corp, in spate, pana cand iti poti atinge spatele. Apoi schimba mana.

5. Exercitiu combinat

Un exercitiu de stabilitate care te ajuta sa ai un fund mai ferm este acesta: stai ridicata cu picioarele departate la nivelul soldurilor. Fa un pas lateral cu piciorul drept, flexand genunchiul si incordand fesele. Cand flexezi, genunchiul nu trebuie sa depaseasca nivelul degetelor de la picior. Fa genuflexiuni pe un singur picior, incordand fundul. Coboara cat mai mult pana cand poti atinge cu mainile de podea si aseaza-te in pozitia Plank. Apoi, du picioarele aproape de palme, pe podea. Pregateste-te sa te ridici. Fa la fel si cu partea cealalta a corpului.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu