joi, 19 ianuarie 2017

Candidoza vaginală – Cum se manifestă și cum să o tratezi!

Cunoşti şi tu acele simptome foarte deranjante! Potrivit specialiştilor, vremea caldă determină anumite acțiuni care favorizează apariția acestei infecții supărătoare.

Responsabilă de apariția candidozei vaginale este proliferarea exagerată a unei ciuperci numite Candida Albicans, care se regăsește în mod natural la nivelul vaginului. Această creștere exagerată se produce pe fondul scăderii imunității generale, creșterii acidității mediului vaginal și iritației mucoasei vaginale.

Cum se manifestă candidoza vaginală?

scurgere albă şi abundentă
usturimi şi mâncărimi vaginale
usturime la urinare
arsuri şi dureri în timpul contactului sexual
înroşirea şi inflamarea labiilor mici.
Candidoza vaginală: trucuri de igienă corectă:

În sezonul cald mai ales, pentru a preveni apariția candidozei, medicul recomandă respectarea unei igiene corecte. „Recomand spălături vaginale o dată la câteva zile, iar în cazul predispoziției pentru această afecțiune, se poate adăuga în irigator o linguriță de bicarbonat de sodiu, pentru a determina un Ph vaginal alcalin, care inhibă dezvoltarea ciupercii responsabile de apariția candidozei”.

Alte măsuri de prevenire:

după igiena locală cu apă călduţă, zona va fi bine uscată cu un prosop
evită umiditatea în zona genitală
foloseşte lenjerie de corp lejeră, din bumbac
evită folosirea excesivă a deodorantelor intime
evită apa fierbinte
evită tampoanele interne sau foloseşte-le doar în cazurile de strictă necesitate, deoarece mediul cald şi umed este cel mai propice pentru dezvoltarea candidei.
Întrucât simptomele sunt similare cu cele ale altor infecții genitale (senzația de arsură locală, mâncărime, durere locală, secreții vaginale abundente etc.), candidoza vaginală se diagnostichează numai prin analiza la microscop a secreției vaginale, iar tratamentul trebuie prescris numai de medic, și nu administrat după ureche. În caz contrar, există riscul ca infecția să se înrăutățească, iar ciupercile care au provocat infecția să devină rezistente la antimicotice.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu