marți, 24 ianuarie 2017

Somnul bebelusului. 7 recomandari pentru un somn linistit

7 recomandari pentru ca somnul puiului tău sa fie liniștit

Evită contactul vizual
Contactul vizual prelungit îl stimulează pe cel mic. Așa că încearcă să-ți ferești pe cât posibil privirea de a lui chiar înainte de somn sau atunci când se trezește noaptea și vrei să-l calmezi și să-l culci la loc.

Băiță relaxantă
Apa caldă, combinată cu mișcări calme, asemănătoare cu un masaj, cu o mănușă moale de baie ar relaxa pe oricine, nu-i așa? Lasă deoparte jucăriile care stropesc sau scot sunete pentru momentele în care vrei să ai un copil activ. Dacă vrei să-l culci după baie, fii relaxată și menținea vocea într-un registru jos și calm.

Masajul bebelusului
Masa “de vis”
Dacă puiul tău se trezește noaptea flămând, o masă “de vis” ar putea fi de ajutor. “Masa de vis” este o sintagmă folosită de Robert Bucknam, în cartea “On Becoming Babywise“, și se referă la o masă oferită de mamă, fără să fie cerută de cel mic, înainte ca ea să se culce, dar în timp ce bebelușul este deja adormit. Se pare că această scurtă masă îi umple burtica suficient de mult cât să aibă un somn cu mai puține întreruperi.

Golește pătuțul
Nu pune obiecte în pătuțul copilului. Păturile, pernuțele sau animăluțele pufoase pot fi periculoase, mărind șansele sufocării sau înecării. Un cearșaf potrivit este suficient peste saltea și poți încerca un sac de dormit în loc de păturică.

Cand pot copiii dormi pe perna
Arome liniștitoare
O picătură de lavandă naturală pe o batistă, în cameră, ar putea fi de ajutor pentru puiul tău.
Atenție la refluxul gastroesofagian!
Refluxul gastroesofagian (RGE) la bebeluşi se manifestă prin aruncarea în afara gurii a anumitor cantităţi de lapte sau vărsături declanşate, după masă, de cea mai mică mişcare. Aceste manifestari pot apărea atât la bebeluşii alăptaţi la sân, cât şi la cei hrăniţi cu biberonul încă din primele zile de viaţă.
Își reamintim că în Cum recunoști refluxul gastroesofagian te sfătuiam ca, în cazul în care bebe este agitat şi plânge în timpul sau imediat după masă, prezintă vărsături sau varsă o cantitate mare, în jet, după alimentaţie, nu ia în greutate, apar simptome respiratorii, tulburări de somn, să mergi cât mai repede la un consult la medicul specialist pediatru pentru a stabili urgent tipul de reflux şi pentru a iniţia tratamentul potrivit.

Atingere
Când e pe punctul să adoarmă, așază ușor micuțul în pătuț și pune-ți o mână pe burtică, pe picior sau oriunde, pentru a-i coferi sentimente de confort și siguranță. O simplă atingere înseamnă mult pentru el, ajutându-l să se simtă în afara oricărui pericol.

MAMI; REȚINE: Lavanda și alte uleiuri esențiale sunt cunoscute pentru efectul lor relaxant, dar parfumurile nu sunt recomandate copiilor sub 6 luni. Așa că pentru cei prea mici sau care au mirosul sau pielea prea sensibilă renunțați la parfumuri sau chiar la balsamul/ detergentul parfumat de rufe.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu