Iată câteva sugestii de cine sărace în calorii, ușor de preparat, care te ajută să îţi potolești foamea seara şi să pierzi treptat în greutate.
Sunt cinele vinovate de creșterea în greutate?
Nu trebuie să uiţi că ceea ce mănânci la cină, în special la o cină târzie, nu se arde, ci cel mai probabil se depozitează, mai ales dacă nu faci exerciţii înainte de a merge la culcare. Atunci când se acumulează în exces, rezervele se transformă în grăsime, mai ales dacă mâncarea pe care ai consumat-o nu este de foarte bună calitate. Aceasta creează senzaţia de saţietate, dar nu se digeră uşor.
Ora potrivită pentru cină
Ora la care mănânci este la fel de importantă ca și ceea ce mănânci. În unele țări europene cina se ia devreme, înainte de ora 18, iar mai târziu se mănâncă ceva ușor. În altele dimpotrivă, după-amiaza se preferă o gustare şi cina se servește după orele 21-22. Cel mai bine este să mănânci înainte de ora 20 pentru ca mâncarea să poată fi digerată (evident, aceasta depinde şi de ora la care mergi la culcare). Dacă te culci mai târziu şi ți se face foame din nou, poţi servi un fruct sau un ceai.
O cină echilibrată
O cină ușoară nu înseamnă doar o frunză de salată şi o roşie. Dacă vrei să slăbești, dar să o faci într-un mod echilibrat, cina ta trebuie să conțină carbohidrați (legume, fructe sau cereale) şi proteine. Rețetele de mai jos au exact ceea ce îţi trebuie.
Supă-cremă de legume
Supa-cremă de legume este ușor digerabilă şi simplu de preparat, dar şi hrănitoare. Poţi schimba legumele în funcție de sezon şi folosi diferite combinații pentru rețete cât mai originale:
• Dovlecel şi scorțișoară
• Zucchini, usturoi şi fulgi de ovăz
• Praz, ceapă şi piper
• Morcovi şi ghimbir
Legume cu ciuperci
Legumele conțin multe fibre şi au un efect relaxant asupra organismului. Acestea oferă o mulțime de alte beneficii şi se digeră mai ușor, de aceea sunt foarte potrivite pentru cină. Alege-le pe cele preferate: anghinare, fasole verde, sfeclă roşie, spanac, etc.
Pentru că ai nevoie şi de proteine, consumă fasole. Și ciupercile sunt bogate în proteine şi sunt delicioase, sotate în tigaie cu usturoi, pătrunjel şi ardei iute.
Supă de ceapă cu ou
În final îţi dezvăluim o reţetă tradiţională foarte sănătoasă pentru zilele călduroase sau pentru atunci când simţi că te pândește o răceală.
Călește o ceapă. În momentul în care se înmoaie, adăugă-i supă (gătită în casă sau semipreparată), usturoi, cimbru, chimen şi un alt condiment picant (piper, cayenne, etc.), iar la sfârșit un ou crud. Amestecă totul bine şi supa de ceapă va fi gata în două minute. Poţi să o savurezi cu o felie de pâine prăjită.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu