1.5 kg biscuiţi simpli
-300 ml lapte
-3 linguri cacao pudra
-85 gr unt
-10 gr zahăr pudra
Pentru crema:
-20 gr unt
-350 gr nuca de cocoş(fulgi de cocoş care se găsesc în comerţ)
-230 gr zahăr pudra
-3 plicuri zahăr vanilat
Pentru décor:
-2 linguri fulgi de nuca de cocoş
Mod de preparare:
Biscuiţii se rup în bucăţi. Zahărul, laptele, untul şi pudra de cacao se fierb şi se lasă la răcit într-un vas mai mare. Se adaugă biscuiţii sfărâmaţi şi se frământă bine. Seîntinde o folie de alimentară pe masă şi se presară nunca de cocoş. Separat se amestecă nuca de cocoş cu untul, zahărul vanilat şi zahărul pudra până devine o crema pufoasă. Pentru că crema să nu se taie se adaugă o linguriţă de lapte clocotit peste unt, apoi se adaugă zahărul pudra. Se amestecă bine până nu se mai simte zahărul, apoi se adaugă zahărul vanilat şi nuca de cocoş. Întindeţi aluatul de biscuiţi pe folia de alimentară într-un strat uniform şi apoi întindeţi crema de cocoş. Rulaţi bine şi da–ţi la frigider pentru 2-3 ore. Când o desfaceti din folia alimentară puteţi să mai presăraţi nuca de cocoş. Sperăm să va placă. Poftă bună!
Cocoşul consumat regulat, datorită conţinutului de substanţe minerale (în primul rând calciu, magnesiu, zinc, seleniu şi fier) ajută la învingerea oboselii, a extenuării.
Are un conţinut bogat în fibre, ameliorând digestia şi totodată fiind un antidot eficient în cazul unor boli intestinale. Deoarece în afară de acestea conţine şi acid gras nesăturatîn cantitate însemnată, consumul regulat de cocoş reduce şansă de apariţie a bolilor de inima. Are şi efect purgativ, diuretic respectiv de curăţare a sîngelui. Are şi efect antivira şi antibacterian. Este un bun tonic şi revitalizant, va scapă de oboseală şi se recomandă în stări de rău însoţite de lipsa de vitalitate sau în convalescenţă.
Îmbunătăţeşte şi echilibrează absortia calciului şi magneziului şi este recomandat a fi folosit pentru dezvoltarea sănătoasă a oaselor şi a dinţilor, dar şi împotriva efectelor osteoporozei.
Boabele de cacao sunt seminţele arborelui Theobroma cacao, originar din America Centrală şi de Sud.
Boabele de cacao nu au conţinut de zahăr, însă sunt o sursă excelenţă de proteine, grăsimi, carbohidraţi, fibre, fier, calciu, magneziu, vitaminele B, C şi E. Conţinutul foarte ridicat de magneziu din boabele de cacao măresc puterea muschiului cardiac, descresc coagularea sângelui, regularizează tensiunea arterială şi reduce formarea cheagurilor de sângeşi apariţia atacurilor cerebrale. Magneziul ridică nivelul de alcalinitate din corp, ceea ce ajută la detoxifiere.
Cacaoa în stare crudă are de 4 ori mai mulţi antioxidanţi decât ciocolată neagră şi de 20 ori mai mulţi decât afinele.
Boabele de cacao mai conţin serotonină, triptofan, anandamida, dopamină, PEA – adică toţi acei hormoni care au un efect pozitiv asupra chimiei creierului nostru pentru că permit circulaţia mai mare de serotonină şi alţi neurotransmiţători în creier.
Triptofanul este un aminoacid antidepresiv şi joacă un rol important în producţia de serotonină, un neurotransmiţător anti-stres care reduce anxietatea şi ne sporeşte rezistenţă lastres.
Dintre toate felurile de hrană naturală din câte există, boabele de cacao au cea mai mare concentraţie de antioxidanţi, relevaţi în studii medicale că fiind foarte stabili şi uşor de preluat de organismul uman, ei ajungând la celulele ţintă în maximum 30 de minute
.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu