sâmbătă, 10 decembrie 2016

Gheara-matei tine infectiile la distanta

Okanta culeasa tocmai din padurile tropicale, gheara-matei sau ghiara-pisicii a fost folosita pentru prima data la inceputul aniloe '80 la tratarea unuor rani deschise, actionand ca un cicatrizant si antibacterian puternic.
In timp s-a demostrat ca planta este foarte buna si in cazul conjuctivitei, astmului, artritei si inflamtiilor ori chiar al fibroanelor si tumorilor. Ghiara-pisicii se cultiva si in Romania, iar producele se gasesc in magazinele cu plante medicinale si pot fi administrate numai la recomandarea medicului.
Impedica inmultirea celulelor tumorale:
La inceputul anilor '70 cercetatorijaponezi au dovedit ca scoarta interioara si radcina plantei contin substante care inhiba dezvoltarea tumorilor la animale.
Un deceniu maia tarziu, aomeni de stiinta germani au descoperit ca gheara-pisicii are in componenta substante care sustin sistemul imunitar, stimuland celulele imune care distrug virusurile, bacteriile si alte microorganisme responsabile de aparitia boliilor. Folosita in terapiile antitumorale, gheara-pisicii previne diviziunea celulara anormala in cazul cancerului si stimuleaza sistemul imunitar. Remediile cu aceasta planta sunt recomandate  si bolnavilor care fac chimioterapie, pentru a facilita refacerea globulelor albe dinstruse de cancer.
Trateaza sinuzita
O cantitate mica de pulbere de ghera-matei (2-4 g) poate ajuta la eliberarea sinusurilor. In caz de sinuzita, poti prepara un decoct dintr-o lingurita de ghera-matei sau coaja plantei pe care o fierbi in 500 ml de apa  timp de 20-30 de minute. Lichidul rezultat il consumi pe parcursul intrgii zile.
Amilioreaza durerile articulare
Un studiu al certatorilor americani a demontrat benefiicile plantei in cazul osteoartitrei. In cadrtul cercetarii, 45 de pacienti care sufereau de aceasta afectiune au fost monitorizati timp de 4 saptamani. Dupa o saptamana, cei carora le-a fost administrata ghera-matei au simti amiliorari ale durerilor asociate cu aceasta boala. Cea mai buna este pulberea de ghera-matei, aceasta calmand durerile. Fiind un puternic antiinflamator, remediul cu ghera-matei ajuta la pastrarea cartilajului sanatos .






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu