sâmbătă, 10 decembrie 2016

Ceaiul Rosu protejeaza inima

Rooibos, cunoscut la noi sub denumirea de ceai rosu african, este un extras narutal, fara cofeina, bogati in antioxidanti, cu numeroase virturi medicinale.
Licoarea are gust dulcepscrisor are efecte antibacteriene, antiinflamatoare, anticancerigene si antispmodice.
Ceaiul rooibos (tufis rosu) se obtine din frunzele verzi si lucioase al arbustrului Aspalathus linearis. Dupa procesare, frunzele isi schimba culoare in rosu. In africa de sud, locul de origine, bastinasii consuma ceaiul rosu de mii de ani, gratie virtutiilor sale medicinale. La noi, este cunoscut mai ales gratie gustului placut, iar in ultimul timp a inceput sa fie recomandat fitoterapeuti datorita proprietatilor care ajuta la protejarea inimii.
Sursa generoasa de antioxidanti.
In ceaiul rosu au fost identificate aproximativ 9.000 de flavonoide, multe dintre ele prezente, in general, si in alte plante. Dintre toti antioxidantii pe care il constine, 2 sunt mai deosebiti, aspalatin si nothfagin, care combat radicalii liberi si protejeaza inima. Rooibos este unic tocmai datorita continutului de aspalatin, fiind singura planta de pe glob care contine acest antioxidant, din ceea ce s-a descoperit pana acum, In corpul uman, substanta joaca un rol proiector impotriva compusilor care pot cauza cancer sau care pot afecta starea celulelor corpului. In plus, acest compus contribuie la reglarea tensiunii arteriale, la imbunatatirea circulatiei sangelui si la mentinerea sanatatii inimii. De asemenea, ceaiul rosu are un continut mare de minerale esentiale organismului (calciu, fier, potasiu, magneziu si zinc) dar si de vitamilele A,C si E
Reduce tensiunea arteriala si colesterolul
Datorita faptului ca nu contine cofeina, ceaiul rosu poate fi baut si de copii sau de femeile insarcinate, fiind recomandat de unis specialisti chiar si in alimentatia sugarilor cu intoleranta la lactoza. Gratie continutului nutritional, ceaiul este indicatpentru protejarea sistemului imunitar, reducerea riscului de imbolnavire la persoanele cardiace sau care au hipertensiune arteriale. Pentru rezultate obtime, se recomanda consumul  de 4-6 cesti  de ceai pe zi, intr-o cura de 6 saptamani
Rooibos contine crisoeriol, un flavonoid cu proprietati antioxidante si antiinflamatoare, care imbunatateste circulatia sangelui si reduce colesterolul. De asemenea, compusul blocheaza activitatea anumitor enzime cunoscute ca fiind declansatoare ale unor boli cardiovasculare.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu