sâmbătă, 10 decembrie 2016

Sulfina scande inflamatiile

Cunoscuta si ca iarba-de-piatra, sulfina are un parfum dulceag. Substantele active din planta au efect antiinflamator, anticoagulant si anti septic, fiind indicate in reumatism, varice, hemoroizi si rani.
Utila in bolile reumatice
Infuzia, sucul si pasta de sulfina, sunt printre cele mai bune leacuri la care poti apela daca suferi de inflamatii articularesau ale mucoasei vezicii urinare, reumatism, guta, tromboflebita sau arterita.
In aceste situatii, bea de 2 ori pe zi ceai de sulfina. Ai nevoie de 2 lingurite de planta uscata si 200 ml apa clocotita. Lasi 20 de minute, apoi strecori si bei ceaiul caldut. O alta varianta de tratament este sucul din flori si frunze de sulfina, din care iei 2 linguri de 3 ori pe zi. Il poti cumpara ca atare sau il faci in casa, la storcator. Din frunze si flori zdrobite, prepari o pasta . Pui 2 linguri din ea intr-un pahar cu apa, lasi 3 ore, apoi bei cate o jumate depahar, cu 30 de minunte inainte de masa.
Combate simptomele bronsitei.
Inflamatie a mucoasei bronsice, fregvent mai ales iarna, bronsita se manifesta prin tuse, durere in piept, febra. Alaturi de tratamentul medicamentos, remediile naturiste cu sulfina trateaza afectiunea intr-un timp mai scurt.
Bea zilnic 2 -3 cani  de infuzie din lingurite de sulfina si 250 ml de apa clocotita. Te-ar mai putea ajuta pasta din frunze si flori de sulfina, din care iei 2 linguri cu un pahar de apa.
Asa tratezi varicele si hemoroizii
Cand ai de suferit din cauza inflamatiilor cauzate de varice sau de hemoroizi, cataplasmele, ceaiul sin tinctura de sulfina favorizeaza microcirculatia, crescand rezistenta peretelui vascular.
Efectele sunt fluidizarea sangelui, reducerea inflamatiei si a intensitatii durerilor.
Contra varicelor sunt recomandate cataplasmele cu sulfina. Amesteci 5 lingurite de pulbere de sulfina cu putina apa calduta pana obtii o pasta.O aplici, acoperi cu tifon si o indepartezi dupa o ora.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu