Ingrediente:
- 6 oua
- 150 g nuca
- 12 linguri + 240 g zahar
- 4 linguri faina
24 g budinca de vanilie
- 1/2 lingura zeama de lamaie
- 1/2 plic praf de copt
- 250 g margarina
- 2-3 linguri crema de ciocolata
- 20-25 piscoturi
- 400 ml lapte
- 150 ml frisca
- 2 cesti cafea
- 80 g ciocolata pentru ras deasupra
Mod de preparare:
Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu 240 g zahar, se adauga praful de budinca si laptele. Se fierbe budinca si se lasa la racorit. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza un strat uniform de nuca tocata si prajita, in prealabil. Albusurile se mixeaza cu cele 12 linguri de zahar, se adauga praful de copt stins si faina. Se omogenizeaza si se toarna in tava peste nuca. Se coace 30 de minute sau pana cand devine aramie. Se scote si se unge cu 2 linguri de crema de ciocolata peste partea cu nuca.l Se freaca marginea pana se obtine o spuma, se adauga pe rand cate o lingura din budinca si se omogenizeaza.
Peste blat, se pune jumatatea din crema apoi piscoturile insiropate in cafea.
In cealalta jumatate de crema se adauga ciocolata topita, se omogenizeaza si se intinde peste piscoturi.
Se bate frisca, se intinde peste crema de ciocolata, apoi se rade ciocolata. Se da la rece pentru cateva ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu