Ingrediente pentru 3 blaturi
- 3 x 4 oua
- 3 x 125 g zahar
- 3 x 125 g faina
- 3 x 1/2 plic Praf de copt De.Oetker
Pentru crema
- 400 g unt
- 120 ml suc proaspat de lamaie
- 1 kg zahar pudra
- o lingura coaja rasa de lamaie
Pentru decor
- o rodie
- crenguta de brad
Mod de preparare:
Pentru blat, faina se amesteca cu praful de copt, se bat albusurile cu un praf de sare si, cand s-a dormat spuma. se adauga zaharul, continuand baterea.
Se adauga in spuma, dintr-odata 4 galbenusuri si apoi faina , in ploaie. Se amesteca rapid, se toarna in tava de copt unsa si se coace fiecare blat cate 20 de minute.
Pentru crema, se mixeaza untul, sucul de lamaie si coaja cu 1/2 din cantitatea de zahar. Apoi, se continua mixarea si se pune gradual restul zaharului si se da la rece.
Fiecare blat se aseaza cu crema pe platoul de servire, fara a acoperi marginile. Se decoreaza cu bobite de rodie si crenguta de bra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu