Ingrediente pentru blat:
- 9 oua
- 9 linguri zahar
- 9 linguri faina
- o lingurita praf de copt
- 2 linguri ulei
- 3 linguri cacao
- un praf sare
Pentru crema de ciocolata alba si zmeura
- 200 g zmeura
- 300 g ciocolata alba
- 500 ml frisca lichida
- 2 linguri zahar
- 15 g gelatina
- 250 g mascarpone
Pnetru crema de ciocolata cu lapte:
- 200 ml frisca lichida
- 200 g ciocolata cu lapte
Pentru sirop;
- 2 linguri zahar
- 150 ml apa
Pentru glazura
- 50 g cacao
- 100 ml frisca lichida
- 150 ml apa
- 160 g zahar
- 6 g gelatina.
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile amestecate cu ulei si faina amestecata cu praful de copt, sarea si cacaua. Blatul se coace la foc potrivit, intr-o tava cu pereti detasabili. Cand se raceste, se taie in patru foi.
Pentru crema de ciocolata cu lapte, se pun la fiert ciocolata cu lapte rupta bucati cu frisca. Se omogenizeaza si, cand e rece, se baga putin mixerul sa devina mai aerata
Pentru crema de zmeura, se pun la hidratat 5 g gelatinaintr-un bol, iar in altul 10 g. Se pun la foc mic 300 ml frisca lichida cu ciocolata alba. Cand s-a topit se ia de pe foc, se lasa putin la racit, apoi se adauga cele 10 g de gelatina, se amesteca si se da la rece. Se pun zmeura cu zaharul la foc pana se topeste zaharul . Se trece prin sita, apoi se adauga cele 5 g gelatina hidratata. Se bat 200 g de frisca spuma si se adauga ciocolata alba. Se amesteca bine si se imprte crema in trei. Oparte se pune in crema de zmeura.
Pentru sirop, se pune zaharul la caramelizat, apoi se adauga apa si se da la racit.
Pentru glazura, se amesteca toate ingredientele pe foc mic. Se da deopartesi se adauga gelatina. Se strecoara glazura si se lasa la racit.
Se pune o foaie de blat insiropat, crema de ciocolata alba, blat, crema de zmeura, blat incorporat, crema alba, blat incorporat, apoi crem de ciocolata cu lapte si se imbraca tortul completin crema de ciocolata cu lapte. Se toarna apoi glazura. Se orneaza dupa imaginatie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu