luni, 20 februarie 2017

Care sunt cele mai mari păcate în fața lui Dumnezeu

Ne considerăm creștini, Îl iubim pe Dumnezeu, dar greșim adesea față de El și, adesea, nici nu ne dăm seama că o facem. Fără doar și poate, toți cunoaștem care sunt cele mai mari păcate în fața lui Dumnezeu, cu toate acestea există unele pe care nu le conștientizăm și în care persistăm.

Păcate împotriva Duhului Sfânt
Sunt 3 la număr și sunt păcate grele. Iată-le:

– Necredința sau nepăsarea față de Dumnezeu;

– Ura împotriva lui Dumnezeu;

– Deznădejdea întrucât asta înseamnă neîncredere în marea milostivire a lui Dumnezeu. Pe de altă parte, o încredere prea mareîn bunătatea lui Dumnezeu te va face să săvârșești necontenit păcate, contând pe faptul că Dumnezeu te va ierta.

Păcate strigătoare la cer
Sunt în număr de 5 și sunt cele mai grave. Iată-le:

– Uciderea, inclusiv uciderea pruncilor nenăscuți;

– Manifestarea sexuală anormală (sodomie);

– Neplata lucrătorilor;

– Asuprirea văduvelor și a orfanilor;

– Batjocorirea părinților.

Citește și Ce se întâmplă când blestemi sau ești blestemat

Păcate de căpetenie
Acestea sunt păcate pe care le ignorăm frecvent. Este evident că este uciderea este un lucru rău, însă adesea nu realizăm că mânia este un lucru la fel de rău. Desigur, nu la fel de grav, dar este, totuși, un păcat mare, de care trebuie să ne amintim atunci când mergem la spovedanie pentru a-l spune preotului și a obține iertare.

Printre cele mai mari păcate în fața ui Dumnezeu se numără și cele 7 păcate de căpetenie:

– Mândria;

– Iubirea de bani și, în general, de avuții;

– Desfrânarea;

Citește și Scrisoarea unei femei creștine către amanta soțului ei

– Lăcomia;

– Invidia;

– Mânia;

– Lenea.

Săvârșirea chiar și a unui singur păcat dintre cele enumerate mai sus este unul dintre cele mai importante semne că e momentul să mergi la spovedanie.

Ce facem când apropiații noștri săvârșesc unele dintre cele mai mari păcate
Dacă noi ne putem ține departe de păcate, nu același lucru putem face și cu oamenii din jurul nostru. Preoții spun că atunci când observăm că unul dintre apropiații noștri comite un păcate iar noi nu-l oprim, luăm parte la păcatul săvârșit de acesta. Devenim, astfel, și noi răspunzători înaintea lui Dumnezeu.

Ce ne rămâne de făcut în acest caz? Simplu: să-i atragem atenția celui pe cale să comită păcatul. Evident, atragerea atenției nu este o garanție a faptului că persoana respectivă nu va persista în săvârșirea păcatului.

De asemenea, nu trebuie să ne așteptăm la mulțumiri din partea lui, ba, din contră, am putea spune. În cel mai bun caz putem fi ignorați, în cel mai rău – apostrofați. Acest lucru nu trebuie însă să ne împiedice să le semnalăm apropiaților greșelile și cu alte ocazii.

De fapt, această atitudine a noastră, pe care mulți n-o vor percepe într-o manieră pozitivă, ne este nouă înșine de ajutor întrucât, în acest fel, ne facem datoria de buni creștini.

Acum că ai aflat care sunt cele mai mari păcate în fața lui Dumnezeu, îți amintești să fi avut de-a face cu oameni care să fi săvârșit unul sau mai multe dintre acestea? Cum ai reacționat în acele situații? Le-ai atras atenția sau i-ai lăsat să persiste în săvârșirea păcatului?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu