marți, 21 februarie 2017

Cine este Dana Bunescu, românca premiată cu Ursul de Argint pentru montaj

Sîmbătă seară, la Festivalul de film de la Berlin, românca Dana Bunescu a primit Ursul de Argint pentru montajul filmului “Ana, mon amour”, în regia lui Călin Peter Netzer.

Cine este Dana Bunescu
Dana Bunescu s-a născut în 1969 la Craiova și este inginer de sunet și monteur. Ea a absolvit în anul 2000 Academia de Teatru și Film „I. L. Caragiale” București, secția multimedia – montaj, sunet și grafică computerizată.

Deși numele ei nu a fost cunoscut până acum publicului larg, Dana a lucrat la multe din filmele românești foarte cunoscute ale ultimilor ani – „Pozitia copilului”, în regia aceluiași Călin Peter Netzer, „Toată lumea din familia noastră” de Radu Jude, „Amintiri din epoca de aur”, „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” de Cristian Mungiu sau „Moartea Domnului Lăzărescu” de Cristi Puiu.


Dana Bunescu, premiată cu Ursul de Argint pentru montaj
“Ne-am bucurat foarte tare pentru Dana pentru că premiul a fost pentru contribuţia artistică deosebită. E un premiu pe care-l merită pe deplin şi mă bucur foarte tare. Sincer să fiu, nu m-am aşteptat”, a spus Călin Peter Netzer, după ce Dana Bunescu a primit Ursul de argint, la Berlin.

“Ana, mon amour” a fost proiectat în premieră mondială vineri seara în cadrul competiţiei oficiale de la Berlin. La noi în țară, filmul va putea fi vizionat în cinematografe începând din 3 martie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu