Ce beneficii aduc lămâia și ghimbirul sănătății
Lămâia este un antioxidant puternic. Pe lângă faptul că întârzie îmbătrânirea, favorizează eliminarea toxinelor, reduce balonarea și combate retenția hidrică.
Ghimbirul este recunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii. În plus, își aduce contribuția la buna funcționare a sistemului digestiv și contribuie la accelerarea metabolismului.
Din combinarea acestor două alimente rezultă un produs natural, care ajută la pierderea în greutate. Cele două ingrediente pot fi administrate sub formă de infuzie sau pot fi consumate sub formă de dressing pentru salate.
Cum se administrează mixul de lămâie cu ghimbir
Dacă preferi infuzia, o poți prepara în felul următor: încălzește o cană de apă, fără însă a o lăsa să dea în clocot. Taie o felie dintr-o rădăcină de ghimbir și introdu-o în apa fiartă. Acoperă cana și lasă ghimbirul la infuzat 5 minute. După scurgerea timpului, stoarce în cana cu infuzia zeama unei lămâi și bea licoarea obținută. Se bea doar o cană de infuzie pe zi, dimineața, pe stomacul gol.
Dacă optezi pentru dressing, îl poți pregăti în felul următor: amestecă zeama unei jumătăți de lămâie cu o lingură de ulei de măsline. Taie o felie groasă din rădăcina de ghimbir, rade-o și adaug-o peste amestecul cu ulei și oțet. Asezonează salatele și mâncărurile de legume cu acest dressing, care nu doar că le conferă un gust special, unic, dar te ajută și să scapi rapid de surplusul de grăsime.
Cum se ține dieta cu lămâie și ghimbir
În principiu, dieta cu lămâie și ghimbir nu ar trebui să fie deloc greu de ținut pentru că nu este restrictivă. Tot ce trebuie să faci este să bei infuzia obținută din cele două ingrediente dimineața, înainte de a lua micul-dejun. Nu uita de dressing! Adaugă-l la orice mâncare este posibil și nu lăsa să treacă nicio zi fără a-l consuma.
Pentru că vorbim despre o dietă, pe parcursul ei va trebui să renunți la consumul de dulciuri, de prăjeli, de făinoase, de sucuri carbogazoase și de alcool.
Iată cum ar trebui să arate o zi de dietă:
Mic-dejun: o cană de ceai din lămâie și ghimbir înainte de masă; o omletă din două ouă, pregătită într-o lingură de ulei de măsline (sau două ouă fierte sau două ouă ochiuri preparate în apă); legume la discreție, consumate ca atare sau în salată asezonată cu o lingură de dressing;
Gustare: un fruct mare, la alegere dintre măr, portocală, grepfrut, banană, pară, un pumn de fructe de pădure (sau un iaurt mediu, sau 100 g cottage cheese);
Prânz: o supă sau o ciorbă de legume cu carne slabă, 150 g carne slabă (pui, curcan) preparată la abur sau la cuptor, o salată asortată peste care se pun 1-2 linguri de dressing;
Gustare (opțional): un fruct mare (sau un iaurt mediu, sau 100 g brânză proaspătă);
Cină: o bucată de pește slab la cuptor, o salată asortată peste care se pun 1-2 linguri de dressing de lămâie și ghimbir.
Pe parcursul dietei, bea cel puțin 2 litri de apă pe zi și încearcă să faci orice formă de mișcare: o oră de plimbare sau 20 de minute de activitate sportivă intensă vor fi suficiente.
Totuși, înainte de începe să ții dieta cu lămâie și ghimbir, cere acordul medicului de familie. Această dietă este contraindicată persoanelor care suferă de boli de ficat, de inimă și de ulcer.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu