În plus, mămăliga se pregăteşte foarte uşor, poate fi combinată cu numeroase alte alimente şi este foarte uşor de preparat.
Mămăliga se face din mălai sau chiar din griș, ambele aducând numeroase beneficii organismului. Mai mult, mălaiul nu conţine gluten şi poate fi consumat şi de către cei care au intoleranţă la gluten.
Compoziţia mămăligii şi beneficiile ei asupra organismului:
Mămăliga este bogată în minerale, vitamine şi nutrienţi de care corpul are nevoie pentru a funcţiona normal. Este bogată în grăsimi sănătoase ce ajută în bună funcţionare a intestinelor. Întrucât îmbunătăţeşte digestia, mămăliga este chiar indicată în curele de slăbit.
Porumbul este principalul motiv pentru care mămăligă este considerată a fi atât de sănătoasă. La fel că şi orezul şi grâul, porumbul oferă corpului energia necesară.
Porumbul abundă în nutrienţi cum ar fi folatii, vitamina B6, vitamina C şi vitamia E, tiamină, riboflavină şi niacina.
În plus, porumbul asigura o concentraţie mai ridicată de fosfor, magneziu, zinc, potasiu, cupru, seleniu şi mangan.
Mămăliga nu are deloc multe calorii, este recomandatata în diete şi pentru bebeluşi şi copiii mici. Copiii adoră mămăligă, mai ales dacă este combinată cu iaurt sau legume şi îiajută să aibă şi o imunitate mai puternică.
Un alt beneficiu al mămăligii este că reduce riscul de cancer, lucru ce a fost demonstrat printr-un studiu făcut de oamenii de ştiinţă americani. În special mămăliga reduce riscul de cancer la colon şi reduce riscul de formare a hemoroizilor.
Mămăliga prezintă un efect anti-oxidant asupra corpului şi reduce nivelul de colesterol rău graţie conţinutului de grăsimi sănătoase, fibre şi carbohidraţi. Consumul de mămăligă are un efect pozitiv şi asupra inimii şi circulaţiei sângelui.
Cum se prepară mămăligă:
Mămăliga se poate pregăti în două feluri, ambele foarte uşoare. Se pun 3 căni de apă într-o oală, puţin ulei de floarea soarelui şi un vârf de sare. Când apă începe să fiarbă se da focul mai mai mic, se adaugă o cană de mălai şi se amestecă. Este recomandat să se folosească linguri din lemn pentru amestecare, cele de metal se oxidează.
O a două metodă se prezintă în felul următor. Se pun apă, uleiul de floarea soarelui şi sare la fiert, se aşteaptă până ce mămăligă începe să fiarbă şi apoi se toarnă 500 gr de mălai. Se amestecă de asemenea cu o lingură de lemn.
Ingredientele de care aveţi nevoie pentru a pregăti mămăliga sunt următoarele:
– 150 g de porumb
– 3 ouă
– 100 de gr de făină
– 300 de gr de brânză slabă
– 1 lingură de sare
– Bicarbonat de sodiu
– 200 ml de iaurt
– 100 ml de ulei de floarea soarelui
Cuptorul trebuie să fie setat la o temperatura de 200 de grade. Se sparg ouăle, se pun într-un castron şi se bat până ce devin spumă. Se adaugă apoi uleiul, iaurtul, sarea, făină şi bicarbonatul de sodiu. Când toate ingredientele sunt bine amestecate se adaugă brânză. Se pune apoi la cuptor.
Dietă cu mămăligă şi iaurt
Această dietă devine din ce în ce mai populară. Iaurtul era deja recomandat în diete întrucât îmbunătăţeşte digestia. Dacă se adaugă şi mămăligă, fiţi siguri că rezultatele nu vor înceta să apară. Ţineţi cont de faptul că nu trebuie să consumaţi nimic cu 3 ore înainte de culcare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu