vineri, 18 august 2017

Simona Halep - Johanna Konta 6-4 7-6

Simona Halep a reușit unul dintre cele mai bune meciuri din acest an, învingând-o pe Johanna Konta în sferturile de finală ale turneului Premier 5 de la Cincinnati după o partidă superbă.
Românca s-a impus în minimum de seturi, scor 6-4, 7-6 (1), la capătul unui meci care a durat o oră și 51 de minute. În semifinale, pe Halep o așteaptă americanca Sloane Stephens.
Pentru Simona, meciul a început abia în game-ul al patrulea. Presată încă de amintirea eşecului frustrant suferit în faţa britanicei în sferturile de la Wimbledon românca a început ezitant, iar Konta a făcut break, conducând cu 2-1.
Din acel moment, Halep şi-a ridicat vertiginos nivelul jocului, a recuperat break-ul pierdut în startul partidei, etalând un joc de înaltă calitate: lovituri plasate cu o precizie de invidiat, schimbări inspirate de ritm, retururi agresive şi multe servicii nereturnabile.
Britanica nu a făcut față ritmului impus de Halep, care s-a distanțat rapid la 5-2. Nesiguranța s-a instalat preț de puțin timp în jocul Simonei, care a cedat destul de uşor următoatele două game-uri.
Impulsionată de intervenţia antrenorului Darren Cahill, Halep a gestionat perfect game-ul pe serviciul Johannei de la 5-4 şi a închis prima manşă în puţin peste 47 de minute.
Simona a început convingător setul secund, reușind break-ul chiar în game-ul inaugural.
Bbreak-ul reuşit de Konta nu a demoralizat-o pe Halep, care a continuat evoluția impresionată în următoarele game-uri, dominând-o fizic şi tactic pe adversara sa şi distanțându-se rapid la 4-1.
Simona a servit la 5-3 pentru a închide partida, a condus cu 40-15, însă a ratat ușor cele două mingi de meci avute, permițându-i britanicei să facă rebreak și, ulterior, să egaleze la cinci.
Halep a supraviețuit apoi unui game teribil. Condusă cu 15-40 pe propriul serviciu, românca a anihilat în stil de mare campioană mingile de break ale Johannei, revenind astfel în avantaj.
Simona și-a creat alte trei mingi de meci în game-ul următor, unde a condus cu 40-0 pe serviciul adversarei. Halep le-a ratat însă pe toate, iar Konta a trimis setul în tie-break.
Halep nu s-a lăsat doborâtă de oportunitățile ratate și, profitând și de mai multe erori ale britanicei, a făcut un tie-break solid, pe care l-a câștigat la 1, obținând astfel calificarea în semifinale!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu