sâmbătă, 25 martie 2017

11 BENEFICII MIRACULOASE ALE USTUROIULUI!

1 Usturoiul conţine alicina, un component cu multe proprietăţi medicinale. Usturoiul face parte din familia Allium (ceapă)
Usturoiul se înrudeşte cu ceapă, salota şi prazul. Creşte în mai toate părţile lumii şi este folosit în aproape orice bucătărie, fiind apreciat pentru mirosul şi gustul lui deosebite. În trecut, însă, usturoiul era apreciat mai ales datorită numeroaselor sale proprietăţi medicinale.

Cercetătorii au găsit menţionări ale caracteristicilor usturoiului că medicament în arhivele culturilor egiptene, babiloniene, greceşti, române şi chineze. Cele mai recente cercercetari arată că cele mai multe beneficii ale usturoiului se datorează unui anumit compus din sulf (alicina) care se formează în timpul procesării mecanice a grăunţelor de usturoiu, fie că acestea sunt tocate, zdrobite sau mestecate. Alicina este cea care face că usturoiul să aibă acel miros puternic.

Alicina intră în corp prin sistemul digestiv şi de aici este distribuită în toate părţile corpului unde începe să îşi exercitae proprietăţile sale uluitoare.

2 Usturoiul are puţine calorii şi un conţinut mare de nutrienţi
Nu aveţi idee de cantitatea de nutrienţi pe care o are usturoiul. Numai 28 de grame de usturoi este echilaventul a:

-Mangan: 23% din ADR
– Vitamina B6: 17% din ADR
– Vitamina C: 15% din ADR
– Seleniu: 6% din ADR
– Fibre: 1 gr
– Calciu, cupru, potasiu, fosfor, fier şi vitamina B1
28 de grame de usturoi sunt echivalentul a 42 de calorii, 1.8 grame de proteine şi 9 grame de carbohidraţi.

3 Usturoiul lupta împotriva bolilor şi răcelilor
Usturoiul întăreşte imunitatea. Potrivit unor studii, usturoiul scade riscul răcelii cu 63%. Fie că alegeţi să îl consumaţi în varianta raw, fie că alegeţi să luaţi suplimente de usturoi, acesta este nemaipoment împotriva răcelilor şi gripei.

4 Usturoiul are în componentă să substanţe active care reglează tensiunea arterială
Atacurile şi bolile de inima se numără printre principalele cauze ale deceselor în întreagă lume. Studiile arată că o doză de 600 – 1500 mg de usturoi este la fel de puternică, că Atenolul. Într–adevăr, trebuie consumată o doză mare de usturoi pentru a obţine rezultatele dorite, anume scăderea tensiunii arteriale şi prevenirea atacurilor inimii.

5 Usturoiul reglează nivelul de colesterol şi reduce, astfel, riscul bolilor de inima
Suplimentele cu usturoi scad nivelul colesterolului rău cu 10-15%. Este bine să ştim că usturoiul nu numai că reduce nivelul colesterolului rău, dar lasă neatins nivelul

6 Antioxidanţii din componentă usturoiului previn Alzheimer-ul şi demenţă
Radicalii liberi cauzează enorm sănătăţii noastre. Antioxidanţii din usturoi întăresc mecanismele de apărare ale organismului nostru. Suplimentele de usturoi pot creşte enzimele antioxidante şi pot diminua stresul oxidativ al pacienţilor care se lupta cu hipertensiunea. Abilitatea usturoiului de a reduce nivelul colesterolului rău şi tensiunea arterialăîmpreună cu potenţialul sau antioxidant, ajută la prevenirea bolii Alzheimer, demenţei şi altor boli ale creierului.

7 Usturoiul creşte durata de viaţă a ficatului
Usturoiul ne ajută să ne menţinem ficatul mai sănătos, lupta împotriva infecţiilor şi întăreşte sistemul imunitar. Graţie tuturor acestor puteri ale usturoiului, vom fi per total mai sănătoşi şi vom trăi mai mult.

8 Usturoiul îmbunătăţeşte performanţă atletică
În culturile antice, usturoiul era folosit pentru reducerea oboselii şi pentru a oferi mai multă energie muncitorilor. Şi în Grecia Antică, atleţii olimpici obişnuiau să consume usturoi. În prezent au fost făcute numeroase studii care au arătat că usturoiul ţine sub control bătăile inimii şi atleţii devin mai rezistenţi în atrenamentele lor.

9 Consumul regulat de usturoi ajută la eliminarea metalelor grele
Administrat în doze mai mari, alicina din usturoi ne ajută să scăpăm de toxicitatea metalică din corp. Trei doze de usturoi pe zi sunt mai puternice decât D-penicilină. Aşadar, usturoiul ne ajută să scăpăm de metalele grele, de durerile de cap şi de tensiunea arterială ridicată.

10 Usturoiul întăreşte oasele
Se spune că în cazul femeilor, usturoiul creşte nivelul de estrogen din corp şi fortifică astfel oasele. Usturoiul, dar şi ceapă, ajută în vindecarea osteoartritei.

11 Usturoiul este incredibil de gustos şi trebuie neapărat introdus în alimentaţia curentă
Nu se numără printre proprietăţile medicinale, dar merită menţionat că usturoiul este foarte gustos consumat în formă naturală sau pus în mâncărurile pe care le preparam. Ceea ce trebuie să reţinem este că dacă vrem să ne bucurăm de proprietăţile usturoiului şi de alicina din componentă să, trebuie să-l zdrobim înainte de a-l consumă. În ceea ce priveşte modalitatea de consum a usturoiului, limita este acolo unde vi se opresc imaginaţia şi creativitatea…



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu