marți, 15 august 2017

Puiu Popoviciu a fost eliberat pe cauțiune

Condamnat la 7 ani de închisoare şi dat în urmărire internaţională, omul de afaceri Puiu Popoviciu s-a predat luni, la Londra.
El a mers însoţit de avocat, la sediul poliţie şi a fost lăsat să plece acasă, după ce a plătit o cauţiune de 200.000 de lire sterline.
În urmă cu 12 zile, autorităţile au anunţat că încep căutarea sa, pentru că se sustrage executării pedepsei pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită. Popoviciu s-a declarat permanent nevinovat în dosarul în care a fost acuzat că a preluat un teren destinat cercetărilor pomicole şi l-a transformat abuziv într-o zona comercială şi rezidenţială. Prejudiciul s-ar ridica la 130 de milioane de euro.
Dat în urmărire internaţională, Puiu Popoviciu s-a prezentat, însoţit de un avocat, la Poliţia Metropolitană Londoneză. Omul de afaceri a declarat că este căutat de autorităţile române, pentru că a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită.
Judecătorul a emis deja un mandat pentru 30 de zile de supraveghere electronică pe numele lui Puiu Popoviciu. Omul de afaceri a plătit 200.000 de lire sterline cauţiune şi este obligat să se prezinte la secţia de poliţie de trei ori pe săptămâna.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu