joi, 10 august 2017

Vaccinul pentavalent

Ministerul sănătăţii va cumpăra în regim de urgenţă, prin achiziţie directă, cantitatea necesară de vaccin pentavalent; asta, după ce licitaţia a fost amânată din cauza unor contestaţii.
Potrivit subsecretarul de stat în ministerul sănătăţii, Raed Arafat, vaccinurile ar trebui livrate în câteva zile.
"Am semnat toate documentele, negocierea s-a finalizat. Trebuie sa se livreze în câteva zile vaccinurile, ca să poată să fie distribuite, ca să putem să vaccinăm copiii care sunt în întârziere şi copiii care vor avea nevoie de vaccinare până la finalizarea achiziţiei", a explicat Raed Arafat.
Vaccinul pentavalent se administrează copiilor cu vârsta între patru luni şi un an.
Raed Arafat a mai anunţat şi că distribuitorii de medicamente vor fi sancţionaţi drastic dacă vor retrage produse de pe piaţă fără a notifica statul din timp, respectiv cu câteva luni înainte.
El a precizat că legislaţia în vigoare include obligaţia notificării, însă nu prevede şi sancţiuni în cazul încălcării acestei cerinţe.
Săptămâna trecută, doctorul Molnar Geza, consilierul ministrului Sănătăţii şi membru în Comitetul Naţional de Vaccinologie, a declarat pentru Radio România Actualităţi că "vaccinul hexavalent a sosit" şi "este deja în reţeaua de distribuţie".
Tot atunci, el a spus că speră ca şi vaccinul pentavalent să sosească în două săptămâni.
Direcţiile de sănătate publică aşteaptă de mai multe luni stocuri de import de vaccinuri hexavalent şi pentaxim, două seruri care se administrează în primele luni de viaţă ale bebeluşului pentru imunizare.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu