sâmbătă, 11 februarie 2017

De ce ne miros picioarele si 6 remedii pentru a atenua mirosul

In privinta mirosurilor, unele lucruri sunt universale. Cercetatorii au descoperit ca toti oamenii de pe planeta considera placute aromele citrice si florale. Acelasi lucru este valabil despre mirosurile pe care le consideram respingatoare; felul in care o persoana percepe un miros ca fiind placut sau respingator depaseste granitele culturii sau gusturilor.
Aici totul depinde de abilitatea noastra de a distinge intre arome, pentru ca ele ne ofera informatii importante despre lucruri precum surse de hrana sau parteneri potriviti, precum si o potentiala amenintare. Sa luam, de exemplu, mirosul picioarelor.
Desi picioarele care miros urat nu constituie in mod necesar o amenintare (desi pot fi un semn pentru unii ca o anumita persoana nu este potrivita ca partener), ceea ce le face sa miroasa are legatura cu o familie de organisme ce prezinta un anumit grad de risc: bacteriile.
Contrar parerii generale, nu transpiratia ne face sa mirosim; desi tocmai acele parti ale corpului unde se aduna transpiratia emana si miros. Picioarele sunt partile din corp care transpira cel mai mult, si avand in vedere ca in general ne tinem picioarele in pantofi si sosete, practic cream mediul perfect pentru bacterii: un loc caldut si umed cu o sursa buna de oxigen si nutrienti (sub forma pielii moarte). Cand toate conditiile sunt intrunite, bacteriile fac ce stiu ele mai bine si emana gaze si iata cum apare mirosul. Practic, mirosul picioarelor este generat de gazul bacteriilor si a reziduurilor acestora. Cititi si va minunati:
Acidul propanoic: Este produs de propianibacterium care consuma amino acizii din transpiratie. Are un miros distinct, acru.
Metanetiol: Apare in urma consumului celulelor de piele moarta de catre  brevibacterium; are un miros de sulf si branza topita.
Acidul izovaleric: Apare in urma consumului celulelor de piele moarta de catre staphylococcus epidermis; are un miros de branza si otet.
Ori de cate ori iti pui pantofii in picioare, toate aceste lucruri care determina mirosul se amesteca din nou. Dar nu-ti face griji, toata nebunia poate fi oprita prin tratarea transpiratiei, a pielii moarte si a bacteriilor. Iata cum.
Cui pe cui se scoate
Fa o baie la picioare intr-o solutie dintr-o parte otet si doua parti apa; inmoaie picioarele in aceasta solutie intre 30 min - o ora, o data pe saptamana.
Fa o baie la picioare cu apa sarata
Inmoaie picioarele in apa calda in care ai adaugat 1/2 - 1 cana sare, timp de 20 de minute zilnic, pentru doua saptamani.
Incearca baile cu ceai
Ceaiul se spune ca reduce transpiratia inchizand porii si actionand ca un antibiotic. Fa un tonic fierband doua plicuri de ceai negru intr-un ibric timp de 15 minute. Adauga ceaiul intr-un lighean cu apa rece si inmoaie zilnic picioarele timp de 30 minute. Fa tratamentul timp de o saptamana.
Freaca bine talpile
Foloseste piatra ponce pentru a inlatura regulat pielea moarta de pe talpi.
Foloseste sosete de calitate
Schimba-ti zilnic sosetele si foloseste sosete 100 % bumbac sau alt material natural care lasa pielea sa respire si umezeala sa se evapore.
Foloseste pantofi care permit respiratia
Cand scoti pantofii, lasa-i cat mai deschisi pentru a se aerisi si a se usca. Poti adauga amidon de porumb sau bicarbonat de sodiu pentru a absorbi umezeala si mirosurile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu