marți, 21 februarie 2017

Teodor Meleşcanu, audiat la DNA

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a venit la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiat în dosarul în care se fac cercetări privind OUG 13/2017 de modificare a Codurilor Penale.
"Am dat avizul pentru că se traduceau în legislaţie prevederi ale Parlamentului European şi Consiliului European. Trebuie să fim de acord cu Directiva 342 a legislaţiei europene şi a Consiliului European. (...) Din punctul meu de vedere am respectat toate prevederile legale. Nu cunosc care este obiectul dosarului", a declarat Meleşcanu la intrarea în sediul DNA.
Premierul Sorin Grindeanu a declarat luni ca i se pare "un pic ciudat" chemarea la DNA a unor miniştri şi secretari de stat în dosarul privind adoptarea controversatei OUG 13, abrogată ulterior.

La sediul DNA s-a prezentat, luni dimineață, și ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, care a dat declarații în calitate de martor în dosarul OUG13.

În acelaşi dosar, săptămâna trecută au fost audiaţi, tot în calitate de martor, secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Graţiela Gavrilescu.

Şi foştii secretari de stat de la Ministerul Justiţiei Oana Schmidt Hăineală şi Constantin Sima au dat declaraţii în calitate de martor în acest dosar, ambii declarând că nu au contribuit la elaborarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 13 din 31 ianuarie privind codurile penale, abrogată de Guvern la cinci zile după adoptare.
Sursa: Observator.tv




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu