miercuri, 2 august 2017

Accident pe Mesteacăn. Doi adulţi şi un copil, decedaţi

Un accident deosebit de grav a avut loc azi noapte în Pasul Mesteacăn. Un autoturism cu şase pasageri a fost izbit violent de un tir care a trecut pe contrasens. Doi adulţi şi un copil au murit pe loc, iar alte două persoane adulte şi o fată de 13 ani au fost transportate la spital. Şoferul tirului, cea de-a şaptea victimă, a refuzat transportul la spital.
Tragedia s-a petrecut în noaptea de 1 spre 2 august. Se pare că pasagerii din autoturism se întorceau de la mare, iar într-o curbă din Pasul Mesteacăn, au fost izbiţi în plin de tirul care a trecut pe contrasens. În urma impactului, şoferul autoturismului, o fetiţă de şase ani care se afla pe bancheta din spate şi încă o persoană adultă şi-au pierdut viaţa pe loc. Celelalte trei persoane, alţi doi adulţi şi o fată de 13 ani, au fost transportate la spital. Şoferul tirului a refuzat transportul la spital. Vasile Pop, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, a arătat că una dintre cele trei persoane internate este în stare mai gravă, dar stabilă. ”La Terapie Intensivă sunt internate trei victime în urma accidentului de circulaţie de azi noapte. O doamnă este în stare gravă, dar stabilă. Prognosticul este rezervat la toţi pentru că niciodată nu ştii cum evoluează. Sunt doar câteva ore de la internare”, a precizat el. Potrivit surselor medicale, femeia în vârstă de 34 de ani este protezată respirator, fiind vorba de un pneumotorax (rezultatul acumulării de aer în spaţiul dintre plămâni şi peretele toracic) şi o contuzie cerebrală cu hemoragie. Bărbatul de 58 de ani a suferit fracturi de membre, iar fata de 14 ani cu fractură de tibie şi contuzie cerebrală.
ISU Maramureş a intervenit la locul accidentului şi a făcut câteva precizări: ”Cu puţin timp înainte de ora 02.00, pompierii militari maramureşeni au fost alertaţi în legătură cu producerea unui accident de circulaţie, între un autoturism şi un autocamion, pe Drumul European 58,  în apropiere de limita cu judeţul Sălaj. Spre locul respectiv s-au deplasat imediat un echipaj de la Punctul de lucru Şomcuta Mare, cu o autospecială prevăzută cu modul de descarcerare, echipajul de descarcerare grea de la Detaşamentul de Pompieri Baia Mare, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al S.M.U.R.D. şi 3 echipaje de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Maramureş. În sprijin au mai plecat spre locul accidentului, de la I.S.U. Sălaj, un echipaj cu modul de descarcerare, unul de la S.M.U.R.D., respectiv două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Sălaj. Din nefericire, în urma accidentului, doi adulţi şi o fetiţă de 6 ani, aflaţi în autoturism, au decedat pe loc. Alţi doi adulţi şi o fetiţă de 13 ani, aflaţi în acelaşi automobil, au fost descarceraţi şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare. Şoferul camionului implicat în accident a refuzat transportul la spital.”, se arată în comunicatul remis presei de cătrer ISU Maramureş Pompierilor le-a luat minute bune pentru descarcerearea şi scoaterea victimelor din maşina făcută zob




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu