sâmbătă, 14 ianuarie 2017

La ce vârstă ar trebui să te măriți ca să nu divorțezi niciodată

Până acum se credea că fericirea unei căsnicii depinde de cât de mult ai așteptat să faci acest pas. Astfel, cu cât erai mai în vârstă, cu atât mai mici erau șansele să divorțezi. Studii recente susțin, însă, contrariul. Potrivit cercetătorilor, oamenii ar trebui să se căsătorească între 28 și 32 de ani, dacă vor să nu dovorțeze în primii cinci ani, potrivit time.com.

Studiul a fost efectuat de Nick Wolfinger, sociolog la Universitatea Utah, și arată că cele mai lungi căsnicii sunt cele care s-au întâmplat când partenerii aveau între 28 și 32 de ani. Sociologii credeau, până acum, că persoanele care așteaptă mai mult au relații mai lungi și mai stabile.
Wolfinger a efectuat cercetările în perioada 2006 – 2010 și 2011 – 2013.
„Riscul de divorț scade pe măsură ce îmbătrânești, din adolescență și până la 20 – 30 de ani. De asemenea, posibilitățile de divorț cresc pe măsură ce treci de 30 de ani și te apropii de 40 de ani”, spune Wolfinger.

Pentru fiecare an după 32 de ani, riscul să divorțezi crește cu aproape 5%, mai arată studiul. Astfel, ca să ai o căsnicie de durată, nu trebuie să fii nici prea tânără, nici prea bătrână.

De ce este bine să te căsătorești între 28 – 32 de ani
Sunt multe motive pentru care este mai bine să te căsătorești în această perioadă. În primul rând, oamenii sunt destul de maturi să își dea seama dacă chiar se înțeleg cu cineva sau se lasă conduși de hormoni. Până la această vârstă au luat, deja, decizii importante și și-au asumat responsabilități. În plus, sunt capabili să întrețină pe cineva financiar, dacă va fi nevoie.

Pe de altă parte, nu sunt atât de bătrâni încât să nu poată să își schimbe obiceiurile și stilul de viață, ca să facă relația să meargă. Sunt mari șanse ca la această vârstă să nu aibă nici foști soți sau soții ori copii.

Un alt sociologi susține, însă, că dacă te căsătorești mai târziu, nu înseamnă neapărat că relația ta va dura mai puțin. Phillip Cohen de la Universitatea Maryland a arătat că vârsta perfectă pentru a spune „da” este între 45 și 49 de ani.

Acestea sunt doar date sociologice, însă a fost demonstrat științific că anumiți factori scad riscul de divorț. Astfel, o situație financiară bună și studiile universitare cresc șansele unei căsnicii lungi. Același lucru se întâmplă și dacă vă logodiți înainte să vă mutați împreună și faceți un copil după ce vă căsătoriți.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu