luni, 21 august 2017

Cutremur în Italia! Cel puţin DOI MORŢI şi peste 20 de persoane RĂNITE

Italia a fost lovită, luni seară, de un cutremur semnificativ, soldat cu rănirea și dispariția mai multor persoane. Din primele informaţii reise că există cel puţin două persoane decedate, iar alte 20 au fost rănite.
maginile surprinse de camere au arătat că aproximativ şase clădiri, dar şi o biserică din oraşul Casamicciola s-au prăbuşit.
Publicația italiană ANSA a raportat că există cel puţin două persoane decedate și că mai multe altele rămân dispărute, în timp ce peste 20 sunt rănite.
Au existat rapoarte despre un număr de persoane rănite în timpul cutremurului, care a avut loc în mijlocul sezonului de vară. Pacienţii spitalului din localitatea Rizzoli di Lacco Ameno au fost evacuaţi, întrucât clădirea a suferit daune considerabile în urma cutremurului.
Poliția și pompierii au ajuns de urgenţă la faţa locului, după ce clădirile din oraș au început să cadă la pământ.
„În foarte multe case, majoritatea obiectelor au fost dărâmate, inclusiv mobilierul, iar în magazine mărfurile au căzut de pe rafturi. Toți cei de pe stradă au încercat să se adăpostească în magazine și restaurante”, au mai scris aceştia.
În mai multe imagini se poate vedea cum oamenii încearcă să dea o mână de ajutor autorităţilor, în încercarea de a-i salva pe cei prinşi sub dărâmături. În unele scene se pot observa chiar şi oameni duşi pe targă de către medicii ajunşi la faţa locului, pentru a acorda primul ajutor.
Cutremurul, care a măsurat 3,6 pe scara Richter şi s-a produs chiar în punctul turistic din Ischia situată în Marea Tireniană, la circa 15 kilometri de oraşul Napoli, luni seara.Mai multe clădiri istorice s-au prăbușit.
Calamitatea a cauzat prăbuşirea mai multor clădiri chiar înainte ca localnicii şi turiştii să poată fugi pe străzi.
Seismul a produs și o pană de curent, astfel că turiștii și localnicii au alergat în stradă.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu