marți, 29 august 2017

Prevenția cancerului de sân

Cancerul de sân este cea mai răspândită formă de cancer din România. În fiecare an, mii de femei primesc acest diagnostic, iar majoritatea lor ajung pe masa de operație, în fața mastectomiei. Statisticile sunt îngrijorătoare, mai ales luând în calcul avertizarea Organizației Mondiale a Sănătății, care susține că în următorii 20 de ani numărul diagnosticelor de cancer va crește cu 70%.
Este o viziune sumbră asupra vieții, îngrijorătoare pentru noi și apropiații noștri. Un factor de schimbare al acestui scenariu este educația privind sănătatea noastră și mersul anual la medic. A venit vremea să acceptăm că boala nu trebuie niciodată ignorată și tratarea ei amânată. Numărul femeilor din România care ajung pe masa de operații nu ar mai crește cu această viteză alarmantă dacă ne-am educa să prevenim, în loc să tratăm.
Controale periodice în funcție de vârstă
Indiferent de vârstă, trebuie să ne dăm timp să ne cunoaștem propriul corp. El este mult mai inteligent decât îi acordăm credit și ne dă semnale multiple, la timp. Secretul este să îl ascultăm și să fim atente.
Auto-examinarea sânilor, un exercițiu necesar
Cel mai la îndemână control este cel pe care îl facem chiar noi. Auto-examinarea periodică a sânilor, preferabil în fiecare lună, ne aduce două mari beneficii: ne dă ocazia să ne cunoaștem corpul și să observăm cea mai mică schimbare și putem descoperi un posibil nodul. De cele mai multe ori nodulii sunt chisturi mamare benigne, deci necanceroase. Cu toate acestea, este recomandat să consultăm medicul imediat ce am descoperit orice formațiune neobișnuită.
Ecografia mamară anuală pentru femei sub 40 de ani
Ecografia mamară este un examen neinvaziv, care se recomandă în fiecare an. Femeile tinere, cu vârsta cuprinsă între 20-30 de ani uneori neglijează acest aspect, pentru că imaginea cancerului de sân este în mod greșit asociată persoanelor de peste 40 de ani. Realitatea este că în ultimii ani apariția bolii ține cont mai puțin de vârstă și apare chiar și la 20 de ani. De aceea trebuie să luam în serios recomandarea medicilor și să efectuăm acest control anual, deoarece convingerea că „mie nu mi se poate întâmpla” poate reprezenta, de multe ori, condamnarea la suferință.
Mamografia anuală pentru femei peste 40 de ani
Riscul de apariție al cancerului de sân la femei cu vârsta de peste 40 de ani este mai mare, de aceea medicii recomandă un examen cu mai multă acuratețe în rezultate, mamografia. Ea nu trebuie să înlocuiască neapărat ecografia, ele pot fi făcute în paralel.
Să ne informăm cu privire la simptome
Pe lângă controalele anuale, putem observa pe cont propriu simptome ale cancerului de sân. Avem nevoie de puțină informare și multă răbdare cu noi. Nodulii sunt cele mai frecvente semne, însă nu sunt singurele. Putem să fim atente și să remarcăm pete roșiatice sau inflamații la nivelul sânului. Ele indică o formă rară de cancer, deci nu vor fi întâlnite frecvent, însă trebuie mers la medic imediat ce le vedem. De asemenea, o mâncărime persistentă și o durere constantă de sân sunt semne alarmante. Dacă sânul își modifică mărimea sau forma și aceste schimbări nu sunt asociate alăptării, sarcinii sau menstruației, nu rămâneți indiferente și programați un consult. Alte semne sunt reprezentate de către scurgeri mamare, inversarea mameloanelor sau schimbări la nivelul pielii.
Luate individual, nu întotdeauna înseamnă cancer. De multe ori ele sunt alte semnale ale corpului, de pildă durerile de sân pot fi cauzate de schimbări hormonale, stres sau sutiene care nu se potrivesc. Însă există și situații nefericite când ele semnalează un cancer. Ascultându-le, ne dăm o șansă la viață, șansă pe care toată lumea o merită. Să nu fim noi cele care ne-o răpim!
Și tu poți ajuta supraviețuitoarele cancerului de sân!
 Femeile care înfruntă această boală sunt eroine, care au nevoie de sprijin pentru o recuperare completă. După mastectomie multe dintre ele își doresc proteze externe de sân, care să le ajute în viața de zi cu zi, însă nu toate și le permit. Asociația Casiopeea este o organizație care vine în ajutorul acestor femei. Anual asociația organizează Cursa Roz și Marșul pentru familii, un eveniment caritabil care își propune strângerea de fonduri pentru achiziționarea protezelor.
La final, acestea sunt donate supraviețuitoarelor. Din 2010 până în prezent asociația Casiopeea a reunit anual peste 3000 de participanți și a donat peste 1900 de proteze. Anul acesta evenimentul are loc în data de 30 septembrie în București și își propune să aducă împreună oameni care vor să ajute cu oameni care se lasă ajutați.





Un comentariu:

  1. Am 29 de ani și am fost diagnosticat cu cancer de sân, ușurință de tratament și o poveste similară, cu excepția primei mele acceptări ca respingere a medicamentelor pe bază de plante. Nu făceam parte din mișcarea Perseid și nu construiam relații cu niciunul dintre ei, ci doar credeam în funcționarea lor. Spun asta pentru că în timpul utilizării medicamentului pe bază de plante Dr. Itua am atestat acum că medicina pe bază de plante este reală, fitoterapia Dr. Itua vindecă cancerul de sân de care am suferit timp de 2 ani. Medicamentul pe bază de plante Dr. Itua este realizat din plante naturale, fără efecte secundare și ușor de băut. Dacă aveți același cancer de sân sau orice tip de boală umană, inclusiv HIV / SIDA, herpes, cancer ovarian, cancer pancreatice, cancer de vezică, cancer de prostată, glaucom., Cataractă, degenerare maculară, boală cardiovasculară, autism, boală pulmonară. prostată, Osteoporoză. Boala Alzheimer, cancer la creier, cancer esofagian, cancer de vezică biliară, boală trofoblastică gestațională, cancer la cap și gât, cancer intestinal, cancer la rinichi, melanom, mezoteliom, mielom multiplu, tumori neuroendocrine, limfom Hodgkin, cancer oral, cancer ovarian, cancer Cancer sinusal ,, Sarcom de țesuturi moi, cancer de coloană vertebrală, cancer de stomac, cancer testicular, cancer de gât, cancer tiroidian, cancer uterin, cancer vaginal, cancer vulvar.psoriazis, boli Tach, lupus, cancer endomertil, boli cerebrovasculare,
    Dementia.lung cancer, cancer de piele, cancer testicular, Lupus,, LEUKEMIA, VIRUSURI, HEPATITIS, FEMEIE / BĂRBAȚI INFERTILITATE, CONTACT EMAIL / WHATSAPP: Sau drituaherbalcenter@gmail.com/ +2348149277967

    RăspundețiȘtergere