miercuri, 8 februarie 2017

Procurorul general renunta la procesul impotriva Guvernului pe OUG 13

Procurorul general Augustin Lazar a renuntat miercuri la procesul deschis impotriva Guvernului in legatura cu OUG 13 de modificare a Codurilor penale.
Un consilier juridic de la Parchetul General s-a prezentat la Curtea de Apel Bucuresti si a anuntat ca Parchetul renunta la cererea de chemare in judecata indreptata impotriva Guvernului, in care se solicitau suspendarea si anularea OUG 13/2017, dar si sesizarea Curtii Constitutionale.
Cererea de renuntare la judecata vine dupa ce OUG 13 a fost abrogata de Guvern.
Tot miercuri, judecatorii de la Sectia contencios a CAB dezbat o cerere depusa de Asociatia Salvati Bucurestiul prin care se solicita anularea OUG 13.
In cererea de chemare in judecata depusa la Curtea de Apel Bucuresti, Augustin Lazar arata ca suspendarea actului administrativ normativ are un interes public major, intrucat ordonanta are ca efect "perturbarea grava a intregii activitati a Ministerului Public si obstructioneaza bunul mers al actului de justitie, in conditiile in care persoane care au savarsit fapte de natura penala vor fi ocrotite prin noua reglementare de tragere la raspundere penala".
Totodata, mai spunea procurorul general, adoptarea acestei ordonante impiedica realizarea rolului constitutional al Ministerului Public de a reprezenta interesele generale ale societatii, de a apara ordinea de drept, drepturile si libertatile cetatenilor.

In opinia procurorului general, prin intrarea in vigoare a ordonantei, era afectata, atat la nivel intern, cat si extern, politica penala declarata a statului referitoare la intensificarea eforturilor in scopul adoptarii unor acte normative eficiente in materia combaterii coruptiei la toate nivelurile autoritatilor si institutiilor statului.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu