miercuri, 8 februarie 2017

Vezi ce zice presa străină despre discursul senzațional al președintelui Klaus lui Iohannis din Parlament

Câteva dintre cele mai cunoscute institutii de presa ale lumii au relatat despre discursul sustinut in Parlament de presedintele Klaus Iohannis.

“Presedintele Romaniei critica Guvernul pe tema transparentei si coruptiei”, titreaza Euronews, notand ca a fost vacarm in Parlament, dupa ce seful statului a criticat aspru Guvernul de stanga.
In plus, sursa citata aminteste ca interventia sefului statului a provocat o parasire in masa a salii de catre politicienii PSD, scrie ziare.com
Si agentia Reuters titreaza ca “presedintele Romaniei, Iohannis, critica Guvernul pentru criza”, insa subliniaza apoi ca seful statului si-a exprimat opinia pentru ramanerea Guvernului Grindeanu la putere.

De asemenea, agentia Associated Press, citata de ABC News si Independent.ie, pune in titlu una dintre afirmatiile presedintelui: “Suntem intr-o criza”. Presedintele Klaus Iohannis este numit “un critic al guvernului instalat de doua luni” si este amintita declaratia sa potrivit careia 80 la suta dintre romani cred ca tara merge in directia gresita.

Deutsche Welle a folosit in titlu declaratia presedintelui potrivit careia acesta nu cauta demisia Guvernului, subliniind apoi ca seful statului a spus si ca PSD a creat aceasta criza si ca Iohannis nu doreste nici alegeri anticipate.

“Criza politica din Romania se adanceste, in timp ce presedintele ataca partidul de guvernamant”, scrie Bloomberg. “Presedintele este de partea sutelor de mii de protestatari care au iesit pe strada in cea mai mare demonstratie de nemultumire de la Revolutie incoace”.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu