vineri, 18 august 2017

Trei români, printre persoanele rănite în atentatul de la Barcelona.

Trei români sunt răniți în urma atentatului sângeros de la Barcelona, potrivit Ministerului de Externe. Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona anunțat, vineri dimineață, că o a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona.
O furgonetă a intrat, joi, pe artera Rambla din Barcelona și a parcurs circa 600 de metri printre pietoni, apoi s-a izbit de un chioșc, iar șoferul a fugit.
Atentatul, soldat cu 13 morți și peste 100 de răniți, a fost revendicat de organizația teroristă Statul Islamic.
Răniții sunt persoane din peste 20 de țări. Potrivit EFE, sunt cetățeni din Spania, Franța, Germania, Oalanda, Argentina, Venezuela, Belgia, Peru, România, Irlanda, Cuba, Grecia, Macedonia, Marea Britanie, Austria, Pakistan, Taiwan, Canada, Ecuador, America, Filipine, Kuweit, Turcia și China.
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe, a doua victimă de cetățenie română a fost transportată și internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate, starea sa actuală fiind stabilă.
Reprezentanții consulatului urmează să se deplaseze la spital, unde sunt internați ambii cetățeni români răniți.
Joi seara, autoritățile au anunțat că un român a fost rănit în atentatul terorist de la Barcelona, a fost spitalizat, iar starea sa este stabilă.
Celula de criză a Ministerului Afacerilor Externe își continuă activitatea, iar Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona sunt pregătite să acorde întreaga asistență consulară posibilă.
MAE reamintește cetățenilor români afectați că pot solicita asistență consulară la telefonul Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535 sau +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinatate și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență; sau la numerele de urgență ale oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853 și misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu