sâmbătă, 29 iulie 2017

SOPCAST - Vizionează canale TV şi difuzează-le pe cele proprii

SopCast este o aplicaţie care îţi permite să vizionezi canaleTV online şi gratuit şi, de asemenea, să le difuzezi pe cele proprii. Utilizează tehnologia peer to peer (P2P) aşa că nu vei avea nevoie de servere sau benzi de frecvenţă a unei antene.

Difuzare P2P
Frumuseţea difuzării via P2P este că oricine poate difuza orice doreşte, facând-o un mediu foarte democratic. Cele două programe menţionate anterior sunt exemple concludente în cazul cărora se aplică această tehnologie, dar SopCast (denumit astfel pentru că 'SoP' este o abreviere pentru 'Streaming over P2P') este indubitabil mult mai bun pentru că îţi permite să difuzezi facil propriile canale .

În ultima versiune SopCast, nu există schimbări evidente de interfaţă, deci este la fel de uşor de utilizat. La instalare, eşti întrebat dacă dacă vrei să instalezi bara de căutare web Ask.com, pe care o poţi de-selecta dând click pe o căsuţă check-box. Atunci când SopCast rulează, te poţi loga anonim sau, dacă doreşti să-ţi setezi propriul canal, îţi poţi crea propriul cont folosind un link din subsolul paginii

Canale TV Live
Când the loghezi în SopCast, dă click pe tab-ul Canale Live pentru a vedea lista de canale. Primul lucru pe care îl vei remarca este numărul de canale din care poţi alege. Poţi alege din canale obscure în limba chineză până la cele arhicunoscute precum The Discovery Channel (deşi vei găsi multe canale dublate sau având subtitrări în chineză). Unele canale SopCast sunt organizate în categorii precum Ştiri sau Sport, dar aceste categorii pot fi nesigure şi cu cât înaintezi în listă, unele devin indescifrabile.

Fereastră de canale SopCast va apărea instant pe laterala player-ului, dar o poţi mări pe întregul ecran sau să o exporţi în Windows Media Player utilizând controlul de viziune din aplicaţie. Acest lucru face diferenţa între SopCast şi restul aplicaţiilor de difuzare P2P TV. Dacă vrei să foloseşti o versiune diferită de media player (precum VLC Player), poţi face asta dând click pe butonul Opţiuni din subsolul interfeţei principale.

Difuzează propriile canale
Dezavantajul major al SopCast, dar şi motivul pentru care canalele difuzate arată ca o mare dezordine, este reprezentat de faptul că poţi difuza propriul canal. Când programul a fost filmat, editat şi încărcat pe PC, tot ce trebuie să faci este să-l difuzezi via SopCast şi să selectezi o adresă de server pe care oamenii se pot conecta şi pot viziona canalul tău.

Calitatea difuzării în SopCast va depinde foarte mult de numărul de persoane conectate (cu cât sunt mai mulţi useri, cu atât video-ul se va încărca mai repede). Poţi chiar să creezi un canal privat propriu şi să decizi ce useri pot să-l vizioneze prin crearea unei reţele, astfel având posibilitatea de a administra propriul canal TV în SopCast.

Concluzii
SopCast poate părea oarecum confuz pentru utilizatorul începător dar, în ciuda dominanţei canalelor în limba chineză, oferă un nou univers TV de vizionat. Mai mult, îţi oferă şansa de a îţi genera propriul canal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu