vineri, 28 iulie 2017

WWOOF Romania - Ferme ecologice și țărănești

WWOOF (World Wide Opportunities on Organic Farms - Oportunități din Lumea Întreagă la Gospodării Tradiționale Țărănești și Ecologice) este un program internațional care oferă sansa oamenilor de a deveni ferme gazdă și voluntari care lucrează și fac schimb de cunoștințe împreună pe ferme agrecologice.

WWOOF România are 54 ferme gazdă și 1,000 voluntari din mai mult de 30 țări care au participat în cadrul programului.

România este bine-cunoscută pentru Gospodăriile ei Tradiționale și Țărănești, care pracică de asemenea agroecologia. Acestea asigură oportunități unice voluntarilor de a învăța despre satul și cultura țărănească cât și despre practici agricole tradiționale.

Viziunea noastră este o societate echilibrată şi durabilă din punct de vedere ecologic, etică din punct de vedere economic şi justă din punct de vedere social, în care ţăranii și producătorii agroecologici sunt în centrul sistemului nostru alimentar.

Misiunea noastră - Dorim să susținem producătorii care folosesc metode agroecologice pentru a cultiva hrană sănătoasă. Totodată dorim să promovăm mișcarea tinerilor fermieri agroecologici din România. Programul nostru va lega și va încuraja voluntarii și fermele gazdă de a schimba cunoștințe și de a lucra împreună pentru a face agricultura la scară redusă mai durabilă în România. Vom colabora cu Federația Organizațiilor WWOOF (FoWO) pentru a promova mișcarea globală WWOOF și valorile ei.
www.wwoof.ro/ro




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu