Ingrediente
Blat:
9 biscuiți graham
1 lingură cu zahăr
4 linguri cu unt topit
Compoziție
1 cană și un sfert de smântână
1 pachețel de gelatină granule
340 de grame de cremă de brânză
1 avocado mare copt, decojit
zeama și coaja de la 2 lime
1 cană cu zahăr pudră
1/2 linguriță cu esență de vanilie
Mod de preparare
Dificultate: medie
Pentru blat, amestecă biscuiții cu zahărul și pisează-le în robotul de bucătărie până obții un pesmet fin.
Toarnă pesmetul într-un bol, adaugă untul topit și amestecă bine.
Presează amestecul într-o tavă cu fundul detașabil și pune apoi tava la congelator timp de zece minute.
Pentru realizarea amestecului de brânză, pune un sfert de cană cu smântână într-un bol termorezistent, presară deasupra gelatina și las-o astfel timp de cinci minute.
În blender, amestecă până obții o pastă fină restul de smântână, crema de brânză, avocado, zeama și coaja de lime, zahărul pudră și esența de vanilie.
Topește timp de 15-20 de secunde amestecul de smântână și gelatină în cuptorul cu microunde. Nu depăși acest timp pentru că smântâna se va îmbrânzi.
Adaugă gelatina topită peste amestecul de brânză din blender și mai pulsează timp de câteva secunde pentru a omogeniza.
Toarnă compoziția peste blatul din biscuiți și uniformizează cu un cuțit.
Pune prăjitura în congelator și las-o timp de aproximativ două ore. Transfer-o în frigider cu 30 de minute înainte de a o servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu