10 sardine proaspete
1 ceapa rosie, feliata subtire
ulei de masline
frunze de dafin proaspat
1 catel de usturoi, tocat marunt
50 ml ulei alb
1 legatura patrunjel, tocat marunt
frunze de chimen, tocate marunt
30 gr seminte de pin
1 lingura stafide
1 lingura otet balsamic sau vin de calitate
otet de vin
1 albus de ou
2 felii paine alba, rupta bucati mari
40 gr parmezan ras
nucsoara
sare si piper
MOD DE PREPARARE:
Curatati sardinele de solzi, inlaturati capul si taiati pe orizontala, de la branhii spre coada. Indepartati maruntaiele si desfaceti fiecare sardina cu degetul, astfel incat sa obtineti doua bucati de file, unite doar prin pielea de pe burta. Scoateti oasele din partea centrala si clatiti usor bucatile de file cu apa rece. Stergeti-le apoi cu un prosop de bucatarie. Asezonati-le cu sare si piper si ungeti-le cu ulei de masline.
Caliți ceapa intr-o tigaie Delimano® Ceramica, in ½ lingura de ulei de masline, pana se fragezeste. Asezonati cu sare si adaugati usturoiul si dafinul tocat marunt. Turnati vinul si lasati lichidul sa se evapore. Dati tigaia la o parte si lasati-osa se raceasca.
Inmuiati stafidele in otet balsamic. Prajiti semintele de pin intr-o tigaie Delimano® Ceramica. Amestecati ceapa, usturoiul, pesmetul, patrunjelul, feniculul, semintele de pin, stafidele, parmezanul, albusul de ou si putina nucsoara rasa intr-un castron si asezati o lingura din acest amestec pe o jumatate de file de sardina. Acoperiti cu cealalta jumatate.
Puneti sardinele intr-o tigaie din ceramica Delimano® Ceramica Dry CookerTM. Puneți un strop de ulei si prajiti timp de 10-15 minute.
Serviti cu bruschete si salata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu