vineri, 3 martie 2017

Ceaiul Pau D'arco combate cancerul, candida si inflamatia

Pau d’Arco isi are originile in America de Sud, unde este folosit in tratarea mai multor afectiuni de sanatate iar dovezi ale utilizarii sale in scop medicinal dateaza inca din 1873.
Pau d’Arco, sau tabebuia avellanedae, este un copac din familia Bignoniaceae, cu un lemn extrem de tare; numele sau inseamna in portugheza “bat de arc” si termenul este unul corect, avand in vedere ca nativii sud-americani il foloseau pentru a-si fauri arcuri de vanatoare.
Scoarta si lemnul arborelui sunt folosite intern si extern in tratarea artritei, a durerii, a inflamatiei glandei prostate, a febrei, dizenteriei, abceselor si ulcerului, precum si in combaterea mai multor tipuri de cancer. Unul dintre cele mai simple moduri de a folosi pau d’Arco este sub forma de ceai din scoarta interioara a arborelui, baut sau aplicat direct pe piele.
Pau d’Arco este un arbore peren cu flori de culoare roz. Exista aproximativ 100 de specii de pau d’Arco, insa doar cateva au scoarta cu calitatea necesara; in plus, este nevoie de culegatori cu multa experienta pentru a identifica speciile cele mai bune.
Partea medicinala a copacului este scoarta, mai exact stratul interior, numit phloem (pronuntata flem). Din pacate, multe firme folosesc scoarta cu totul, inclusiv lemnul mort, ceea ce dilueaza automat efectul materialului.

Oamenii de stiinta au identificat doua substante chimice active in pau d’Arco, numite naftoquinone; acestea sunt lapachol si beta-lapachone. Aceste substante chimice au puterea de a ucide bacterii, ciuperci, virusi si paraziti. Sunt cunoscute pentru proprietatile lor antiinflamatorii, importante in tratarea unor afectiuni de sanatate ca osteoartrita.
Informatii nutritionale despre ceaiul Pau D’arco
Ceaiul Pau d’Arco contine cativa compusi, printre care quinoide, benzenoide si flavonoizi, care au dovedit activitati biologice de combatere a organismelor daunatoare. Pau d’Arco contine si o cantitate semnificativa de lapachol, care provine din trunchiul arborelui. Acesta este cunoscut ca fiind toxic si rezistent la aproape toate tipurile de organisme daunatoare.
Un studiu din 2005 publicat in "Lucrari de Oncologie" a descoperit ca lapachol are un potential foarte mare daca este folosit in combaterea metastazei (raspandirea unui cancer sau a altor boli de la un organ al corpului la altul). Metastaza este un proces cu rol important in rata de deces a bolnavilor de cancer si studiul mentionat indica lapachol ca fiind promitator in acest sens.
Lapachol este folosit si pentru efectele sale antioxidante si antimicrobiene, insa unele studii sugereaza ca, in doze mari, poate avea efecte secundare, ca toxicitate reproducatoare. Pau d’Arco mai contine o substanta, numita beta-lapachone, care s-a dovedit, de asemenea, toxica pentru organismele daunatoare, la fel ca lapachol.
Un alt element important din pau d’Arco este seleniu, un antioxidant care inlatura radicalii liberi care afecteaza celulele si care declanseaza bolile. Seleniu este un mineral extrem de vital in corp; acesta are abilitatea de a mari imunitatea, ia parte la activitatea antioxidanta care protejeaza corpul impotriva efectelor negative ale radicalilor liberi si joaca un rol important in stimularea metabolismului.
Conform unui studiu efectuat de Facultatea de Stiinte medicale si sanatate a Universitatii din Surrey, consumul de seleniu provenit din surse naturale are efecte antivirale pozitive, este esential pentru fertilitate si reduce riscul de cancer, boli autoimune si tiroidiene. Valorile scazute de seleniu au fost asociate cu un risc marit de mortalitate, o functie imunitara slaba si deteriorare cognitiva.
7 Beneficii ale ceaiului Pau D’Arco
1. Amelioreaza durerile
Studiile arata ca ceaiul pau d’Arco poate reduce in mod natural durerea la bolnavii de cancer, precum si la alti pacienti cu boli grave, poate ameliora durerile asociate cu anumite tipuri de cancer, cum ar fi cel de prostata, ficat si la san. Durerea artritica poate si ea fi imbunatatita cu acest ceai.
Un studiu din 2001 publicat in "BMC Pharmacology" a investigat efectele anti-nociceptive (de reducere a durerii) si antiedemice (de reducere a inflamatiei) ale scoartei interioare ale arborelui pau d’Arco, masurate pe modele experimentale de soareci carora li s-au indus dureri prin stimularea celulelor nervoase. Extractul din scoarta interioara, administrat pe cale orala in trei concentratii diferite, a redus procesul senzorial care declansa semnale de durere.
2. Combate Candida
Pau d’Arco ajuta corpul sa combata Candida in mod natural. Infectia cu Candida, sau candidoza, este o infectie comuna ce poate genera multe probleme de sanatate, de la dureri de gat la probleme grave digestive. Corpul produce in mod normal aceasta ciuperca in gura, vagin, rect si tract digestiv si, in limite normale, aceasta nu dauneaza; intr-un mediu in care, insa, pH-ul corpului este dezechilibrat, candida poata scapa foarte usor de sub control.
Daca te confrunti cu dureri de cap, dificultati de concentrare, hiperactivitate, sindromul oboselii cronice, dependenta de zahar si probleme digestive, este posibil sa suferi de o suprapopulare de candida si ciuperci in corp. Un simptom comun sunt aftele, care reflecta suprapopularea cu candida in gura sau vagin. Daca nu se trateaza, candida slabeste sistemul imunitar - favorizand dezvoltarea altor boli mai grave.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu