vineri, 3 martie 2017

O banană pe zi te scapă de doctor! Iată 8 beneficii uimitoare ale bananelor

Bananele sunt niste fructe exotice cu excelente beneficii pentru sănătate. Cei care aleg să le consume frecvent aduc organismului un aport de vitamine și minerale esențiale.

În banane se mai găsește vitamina C, aproximativ 15% din necesarul de care are nevoie un adult, vitamina B6 (35% din necesarul zilnic), dar și magneziu, calciu, fibre și vitaminele A si E. Nu conțin colesterol și nici grăsimi, fiind foarte ușor de digerat de organism.

Iată 8 motive pentru care ar trebui sa consumi banane:

Sănătatea inimii. Consumul regulat de fructe pline de potasiu ajută la protecția împotriva hipertensiunii arteriale, ateroscleroza și a accidentul.

Oase. Fructo-oligo-zaharidele fermenta în tubul digestiv, aceasta contribuie la consolidarea capacității organismului de a absorbi calciul.

Energie și echilibrare. Bananele conțin un volum optim de carbohidrați care se transformă în zahăr și conferă, astfel, energie pentru buna funcționare a mușchilor.

Creier. Potasiul din banane activează centrii nervoși și îi oferă creierului energie.
Te ajuta sa ai o vedere ageră.

Potrivit unui studiu publicat în Arhivele de Olftalmologie din Statele Unite ale Americii, în anul 2004, persoanele care consumă 3 porţii de fructe pe zi sunt statistic mai ferite de a dezvolta o boală de diminuare a vederii.

Scad riscul apariției diabetului. Consumul de banane scade riscul apariției diabetului, datorită conținutului de vitamina B6, susțin specialiștii.

Un păr bogat și sănătos. Fiind bogate în vitamine esențiale care mențin părul strălucitor și previn subțierea acestuia.
Anemie.

Bananele conțin și fier și astfel aceste fructe minune vin în ajutorul celor care suferă de anemie, stimulând producția de hemoglobină.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu