vineri, 3 martie 2017

Palma Maicii Domnului – Planta binecuvântată cu proprietăți vindecătoare miraculoase

În acatiste şi rugăciuni, noi, creştinii, o numim pe Maica Domnului Floarea cea mai aleasă şi înmiresmată, cea care l-a născut şi l-a purtat în braţe pe Domnul nostru, Iisus Hristos.

Un vechi proverb român, ajuns până la noi, spune „Cum să moară omul, dacă are palmă Maicii Domnului în grădina”, făcând referire la proprietăţile vindecătoare pentru multe boli şiafecţiuni. Legendă spune că Maică Domnului cu micul Iisus în braţe a căutat adăpost la mai multe plante că să scape de soldaţii lui Irod când aceştia o hărţuiau.


Singură plantă care a primit-o, oferindu-i adăpost în acele grele momente, a fost palmă Maicii Domnului. La plecare, Maică Domnului a binecuvântat-o menind-o să aibă puteri vindecătoare: „De azi înainte şi până în eternitate, tu vei fi floarea preferată a oamenilor. Îţi dau puterea să vindeci pe om de toate bolile şi să-l salvezi de la moarte aşa cum aifăcut tu pentru mine”.

Dacă sistemul tău imunitar este slăbit, din nou, poţi apela la beneficiile caprifoiului. Pe lângă faptul că te poate feri de infecţiile virale, infuzia de Mâna Maicii Domnului poate fi consumată şi pentru a trata unele simptome neplăcute ale răcelilor, cum ar fi febra, tusea şi durerea în gât. La fel de bine se poate vindecă şi cistită, consumând un astfel de ceai.

Afecţiunile intestinale sunt şi ele pe lista de boli ce pot fi tratate folosind acest remediu naturist. Se pare că şi germenii precum Salmonela îşi găsesc nasul astfel, mai ales pentru Mâna Maicii Domnului ajută la eliminarea toxinelor şi altor cauze care determina problemele intestinale. Nu în ultimul rând, trebuie să ştii că uleiul extras din florile de caprifoi este un ingredient folosit şi în industria cosmetică.

Substanţele conţinute de plantă lupta împotriva îmbătrânirii premature şi contribuie la redarea luminozităţii şi a prospeţimii tenului. Iată că acum a sosit momentul să îţi dăm şicâteva detalii privitoare la reţeta după care se prepară infuzia de flori de caprifoi. Astfel, tot ce trebuie să faci este să strângi bobocii plantelor şi să îi laşi la uscat, într-un loc bine aerisit şi lipsit de umezeală. Atunci când vrei să prepari ceaiul, tot ce trebuie să faci este să foloseşti două linguriţe de plantă la o cană de apă clocotită. Consumă douăsau trei căni pe zi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu